4endurance sis 2
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
10. marca 2015

V marčevsko-aprilski številki osrednja tema čelade z vseh plati. Pa kup koles na testu, tri gorska, če električnega sploh ne štejemo.

V marčevsko-aprilski številki osrednja tema čelade z vseh plati. Pa kup koles na testu, tri gorska, če električnega sploh ne štejemo. Še vedno po 4,9 €.

Na naslovnici bradati šprinterski as, “nekdanji naš” Luka Mezgec. Vsebina pa sledeča:

Vsake toliko časa pride na površje Lance Armstrong. Tokrat razpreda o še vedno vročem Armstrongu Andraž Teršek.

Rubrika ‘Kaj voziš’ z Janezom Tratarjem. In kaj vozi Tratar? Ja, lesenega Tratarja, tistega, ki je bil veliko pozornosti deležen tudi na Kickstarterju.

Drugi kolumnist, Luka Mezgec, podoživlja prvo dirko v sezoni, dirko v Dubaju.

Osrednja tema tokratne številke so kolesarske čelade. Kar devetnajst strani so jim posvetili. Začenši z razvojem, v nadaljevanju tipi čelad, njihova varnost, standardi, izjave produktnih vodij nekaterih vodilnih proizvajalcev čelad, pa nasveti na kaj mora biti kupec pri nakupu le teh pozoren ter preizkus devetnajstih čelad trinajstih proizvajalcev. Obsežno osrednjo tematiko pa zaključi odlična Faustova kolumna z naslovom – Od hrenovk prek solz in jajc.

Intervjuja sta dva, oba precej obsežna in z zanimivima sogovornikoma. Prvi je resnično raznolik, saj je sogovornik asist. mag. Marjan Koršič, dr. med. s kolesarstvom povezan na tisoč in en način. Drugi pa je z bivšim tekmovalcem Vinokurove Astane, ki je z letošnjo sezono postal član ameriške ekipe UnitedHealthCare, Janijem Brajkovičem.

Miha Šalehar, četrti kolumnist, razumi me kdor me more, oziroma Devet dni samote.

In potem pride na vrsto mali kolesarski katalog. Biciklovci so se ujezili in zajezdili kar devet koles, začenši z dvema rdečima Specializedovima lepotcema, trdakom Stumpjumper Expert Carbon 29 in polnovzmetenim Epic Expert Carbon 29.
Za tiste, ki si želijo navkreber skoraj brez mučenja, bo vsekakor zanimiv Corratec E power X-Vert 29er Bosch Performance25 – že ime kolesa pove, da gre za E- gorsko kolo.
Za gorskokolesarske, natančneje XC navdušence so jezdili še karbonskega Torpada Nearco T87.
Za cestne kolesarje, pa tudi tiste gorske, ki si zimsko-pomladne dni krajšajo na specialkah, pa sledeči izstrelki: s Shimano DuraAce, takšnim in drugačnim opremljeni Fuji Transonic 1.1, Fondriest TFZERO ter Rose X-Lite Team-4100 DI2. Za manj zahtevne pa Cube Agree GTC Pro, ugodni karbonski rekreativec, ter Pinarello Mercurio T2 Hydro, specialka po meri gorskih kolesarjev – s kolutnimi zavorami!
Seveda gredo v testne/preizkušene elemente tudi pedala Garmin Vector S, ki predstavljajo nekoliko cenejšo obliko vedno bolj popularnih merilcev moči.

Zadnji kolumnist, Adriin Primož Roglič, pa si je naslov sposodil kar pri najnovejšem ‘pop’ filmu 50 odtenkov sive.

Predstavljajte si pripravo na kolesarsko sezono nekoliko drugače. Recimo z elektrostimulacijo ali pa s krožno vadbo. Tudi to v rubriki Izziv.

Med zdravo prehrano so tokrat uvrstili kokos.

Nazaj v prihodnost, tista rubrika ki jo je večinoma obdeloval in obvladoval Fausto, tokrat o zlatih predvojnih letih slovenskega kolesarstva.

Prijetno branje do meseca maja!

PS. Pogrešamo Davida Črmelja in Faustove daljše zgodovinske članke.
PPS. Revija ima novega preizkuševalca koles Tomaža Kučana, finišerja Cape Epica, dolgoletnega sodelavca revije Sokol ter še vedno dirkača v krosu in maratonu.

Uvodnik in nekaj fotografij na bicikel.com

4endurance sis 2
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam