14. septembra 2016

V parku nad Blagovico so sicer brez pokalne dirke v spustu, a se je minuli vikend tam spet dirkalo.

Poročilo z nedeljske “frirajd dirke” v parku Čelešnk nad Blagovico si izposodimo pri Pankkurcu Majhu:

Gruntam, da je s Čelešnkom vse narobe. Pripelješ čez cilj in tam je … n’č. Glavni prireditveni prostor je k’r na sredini proge (za ogled dirke). Se pravi, da nimaš podatka o tekmovalcu, ko pride čez cilj. Rajderji se šatlajo k’r na prikolici ob biciklu. Švoh oglaševano (OK, mogoče sm samu jst zadnje cajte precej zblojen in spregledam stvari 🙂 ). Fleksibilen sistem tekmovanja, ko tik pred startom dirke izveš, da imaš dve finalni vožnji, namesto ene. … pa zihr je še kej narobe.


AMPAK, ta dirka je bila spet vrhunska! V bistvu ni nobena od “napačnih” stvari moteča. Samo drugačna dirka je, kot pa so ponavadi. Mogoče mi je zaradi tega taku fajn … al’ pa ker so imeli skoraj več šankov, kot pa tekmovalcev 😀

Atraktivna proga, lepo označena in “varovana” z veliko redarji ter reševalci. Freeride vzdušje. Dve finalni vožnji smo vi’dl (vam rečem, da je boljš kot pa “replay”). Fajn nagrade. Vlak’c čez roadgap. Hladna pijača ob progi … men’ se k’r ni dalu snemat. Sej ne. 🙂 Trenutno ni časa, da bi video posnetke urejal, zategadelj zgolj fotografije.

Organizatorji MTB Čelešnk, BATT Team in ŠKD Čelešnk – “4 palce v zrak”

Majhova galerija

Rezultati

Vzdušje v videih


Vlakec, kot ga je videl Jan Perše – reševalno vozilo je bilo presenečenje


Vlakec z druge perspektive


Pa še en nenavaden, brez furanja

Sledite nam