5. septembra 2014

Na svetovnem prvenstvu na Norveškem v krosu mlajših članov Grega Krajnc 48., opravljen tudi razvrstitveni nastop mladincev v spustu.

V pričakovanju za nas najpomembnejših dirk na svetovnem prvenstvu na Norveškem smo danes z vso pozornostjo spremljali tudi dirko moških do 23 let, na kateri je nastopil Gregor Krajnc. Že dopoldan pa so imeli svojo razvrstitveno vožnjo mladi spustaši.

Današnje poročilo bo zelo kratko, saj smo imeli v ognju le enega tekmovalca. Gregor Krajnc je današnjo dirko moških do 23 let končal na 48. mestu, v bistvu se je celotno dirko premikal okoli roba prvih petdeset tekmovalcev. Še najbolje mu je šlo v četrtem in petem krogu (izmed šestih), a na koncu višje vendarle ni šlo. Dirko in naslov je osvojil Nizozemec Michiel van der Heijden.

Dirka deklet ni prenesla pričakovanega boja med sicer Jolando Neff in Pauline Ferrand Prevot. Prevotova je imela težava z verigo in končala na 8. mestu, Neffova pa je dobila po naslovu zmagovalke svetovnega pokala še mavrično majico.

Zjutraj so čisto zares vozili tudi mladinci v spustu, na t. i. razvrstitveni vožnji za vrstni red štarta v finalu. Najhitrejši je bil Loris Vergier, Nal Otoničar je bil 21., Miha Ivančič pa 41.

Jutri sta na sporedu članski dirki v olimpijskem krosu.

Vsi rezultati na strani UCI
Uradna stran svetovnega prvenstva na Norveškem

Na uvodni fotografiji Grega Krajnc v današnji dirki mlajših članov. Vse foto Grega Stopar.

Sledite nam