1. maja 2011

Na klasični progi v Houffalizu Žakljeva le za Julie Bresset in Majo Wloszczowsko. Nina Homovec na 9. mestu.

Houffalize v belgijskih Ardenih, ki je dve desetletji gostil dirke v krosu za svetovni pokal, je sicer ostal brez najvišjega statusa, a je letos priredil odmeven festival z dobro udeležbo. V krosu na klasični progi za točke izredne kategorije UCI je pri članicah zmagala Francozinja Julie Bresset, druga pred tednom dni na prvi dirki svetovnega pokala, z dvema minutama prednosti pred svetovno prvakinjo, Poljakinjo Majo Wloszczowsko, in na tretjem mestu Slovenko Tanjo Žakelj, ki je bila v cilju 3 minute in 48 sekund za zmagovalko.

Druga Slovenka v ekipi Orbea Geax Nina Homovec je zasedla 9. mesto.

Pri moških so bile stopničke kar enake kot pred tednom dni v Južni Afriki: zmagal je Švicar Nino Schurter pred Francozom Julienom Absalonom in Čehom Jaroslavom Kulhavyjem.

“Odlična dirka. Suha proga, strmi klanci, toplo … skratka vse, kar mi ustreza,” po uspehu sporoča zadovoljna Tanja. “Po štartu sem sledila prvima dvema, potem mi je tempo malo padel, a sem šla konstantno do cilja. Na podiumu je bilo super.”

Nina je le delno zadovoljna: “Do zadnjega kroga sem bila skupaj s Saro Koba na 5., 6. poziciji. V zadnjem krogu sem spet izgubila nekaj mest. Tukaj vidim še ogromno rezervo, ki me loči od vrhunskega rezultata. Tudi tehnično zopet nisem bila suverena, veseli pa me, da sem bila popolnoma konkurenčna v strmih vzponih. Zdaj sledi nekaj regeneracije po dveh napornih vikendih, potem pa trening za naslednji svetovni pokal.”

V Houffalizu v spustu in 4krosu nastopajo tudi tekmovalci ajdovskega kluba Črn trn. Zarja Černilogar je zmagala na odprtem prvenstvu v spustu, Miran Vauh je bil drugi za Nicom Vinkom, 4kros pa še poteka. Več kmalu v posebni novici.

Vrstni red kros ženske
1. Julie Bresset (Fra, BH-Suntour) 1;29:59
2. Maja Wloszczowska (Pol, CCC) +2:01
3. Tanja Žakelj (Slo, Orbea Geax) +3:48
4. Nathalie Schneitter (Švi, Colnago Arreghini) +4:58
5. Sarah Koba (Švi) +5:34
6. Eva Lechner (Ita, Colnago Arreghini) +5:41
7. Hanna Klein (Nem) +5:46
8. Anna Szafraniec (Pol, CCC) +6:06
9. Nina Homovec (Slo, Orbea Geax) +6:21
10. Magdalena Sadlecka (Pol, CCC) +6:35

Fotografija Orbea Geax/Blaž Žnidaršič

Sledite nam