24. oktobra 2010

Na sobotnem sestanku v Ljubljani so glave staknili prireditelji in klubi v gorskokolesarskih disciplinah spust in 4kros ter v dirkanju s kolesi BMX. Koledar in novosti.
Od viška prijavljenih dirk, ki bi vse hotele biti v pokalnem tekmovanju, jih tokrat ni ravno bolela glava. V primerjavi z lanskimi osmimi prijavljenimi pokalnimi dirkami v spustu (izvedenih je bilo 6), so za spust prispele le tri prijave. Žalostno je, da očitno ne bo dirke v nobenem od slovenskih parkov … ni pa to še povsem nemogoče.

DH Ivarčko, tokrat v julijskem (še ne čisto zabetoniranem terminu) bi bila tako hkrati pokalna dirka in državno prvenstvo.

Prav tako so prijavljene tri dirke v 4krosu, dvojno funkcijo bodo opravili na Črnem trnu.

Tekmovalci na kolesih BMX pa bodo dirkali štirikrat, od tega dvakrat na novi progi v Mariboru in enkrat na novi progi v Ljubljani, kjer bo septembra tudi DP. Četrta (oziroma druga) dirka bo v Ribnici.

Predlogi za spremembe

Le nekaj najbolj zanimivih predlogov, podrobnosti objavimo, ko bodo predlogi uvrščeni v pravilnike za 2011.

DH:
– Prireditelj bo zadnjo uro uradnega treninga lahko skrajšal na pol ure glede na število nastopajočih in na kapaciteto prevoza na štart.
– Odmor med sobotnim prostim in uradnim treningom se skrajša z ene na pol ure, vmes se prevoz na štart ne ustavi, le proga je zaprta.
– Poenostavi se plačevanje prevoza na štart izven časa uradnega treninga in dirke: nedeljski juranji prevoz mora biti vključen v štartnino, cena vozovnice za sobotni prosti trening pa se omeji na 10 evrov.
– Prireditelj lahko polfinale izvede že v soboto.
– Rok za predprijave bo ob polnoči s srede na četrtek, mogoče so izjeme bolj zgodnjega roka v primeru bolj zapletenega prevoza na štart.
– Pripravljen bo predlog novega točkovanja za vse kategorije razen moški elite; v vseh drugih kategorijah bi točke dobilo prvih 15 uvrščenih.
– Na vsaki dirki bo tudi podelitev pokala za najboljšo ekipo dneva.
– Točke bodo dobivali tudi člani slovenskih klubov s tujim državljanstvom.

4X:
– Izven sezone bo na Črnem trnu poskus izvedbe dirke po ‘moto’ BMX pravilih, kar bi pomenilo več tekmovalnih nastopov za vse.
– Denarni sklad se poviša in gre do 5. mesta.
– Najmlajša kategorija U12 se na 4X ukine, te tekmovalce se usmeri na dirke BMX.
– Uskladi se elektronika za štartno proceduro na štartnih vratih na vseh progah.

BMX:
– Nove kategorije so U8, 9-10, 11-12, 13-14, 15-16, 17+. Cruiser koles zaenkrat ne ločujemo, ker bo premalo tekmovalcev.


Doslej v koledarju 2011

Spust
9. april Monster Energy Test Trbovlje
23./24. april DH Avče (PS1)
28./29. maj DH Cerkno (PS2)
julij DH Ivarčko (PS3 + DP)

4kros
24./25. junij Ribnica (PS1)
23. julij Črn trn Ajdovščina (PS2 + DP)
10. september 4X Plave (PS3)

BMX dirkanje
14./15. maj Maribor (PS1)
24./25. junij Ribnica (PS2)
3./4. september Maribor (PS3)
17./18. september Ljubljana (PS4 + DP)

Sledite nam