Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
29. marca 2020

Lep vikend je bil … In navodila “ostani doma” se tudi nas kolesarjev niso prijela. Statistika verjetnosti poškodb pa dela proti nam.

Lep vikend je bil … In navodila “ostani doma” se tudi nas kolesarjev niso prijela. Verjetno nas lahko veliko to prizna, če ne kar večina.

Na mtb.si smo proti izpostavljanju posameznih športov brez konkretne statistike, recimo omenjanju gorskega kolesarjenja, kot da bi bilo cestno kaj varnejše. Vpogleda v statistiko poškodovancev tako ali tako nimamo. A to ta trenutek niti ni pomembno. Če nas toliko kolesari, je čista statistična verjetnost, da bo toliko in toliko kolesarjev končalo tudi na urgenci. Vsi prispevamo k tej statistiki, ne samo “ta nerodni”.

Bomo ostali doma?

Predstojnik kliničnega oddelka za travmatologijo prof. dr. Matej Cimerman: “Včerajšnja sobota je bila katastrofalna. Imeli smo toliko težkih poškodb kot na običajno sončno soboto in nobenega sledu o karanteni. Zato ljudi še enkrat opozarjam, naj bodo doma. Mi za poškodobane poskrbimo, na travmatologiji imamo vse intenzivne nege polne, reanimacija je bistveno otežena. Zato še enkrat … ne obrezovat drevja, ne iti na motorje ali gorska kolesa, ostanite doma. Predlagam, da kaj preberete, pokličete dobre prijatelje. Jaz vem, da je zelo težko biti doma, ampak vsi moramo to zdržat.”

Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam