Casio GShock
Wheelbase Furam zase Ride Loose Riders Freestyle Giant
10. maja 2017

Po evropskem pokalu na isti progi še druga dirka serije Unior Downhill Cup za točke pokalnih tekmovanj Slovenije in Hrvaške z Moniko Hrastnik in Juretom Žabjekom kot favoritoma.

Tri tedne po začetku na Lošinju se bo slovenski pokal v spustu z gorskimi kolesi Unior Downhill Cup ta konec tedna, 13. in 14. maja, nadaljeval v Kranjski Gori. 2 km dolga proga v kranjskogorskem bike parku je minuli konec tedna že gostila prvo letošnjo dirko evropskega pokala v spustu iXS Downhill Cup z več kot 300 tekmovalci iz 28 držav. Zdaj je čas še za bolj lokalni spopad za točke slovenskega in hrvaškega pokala, ki pa vedno pritegne tudi tujce. Navsezadnje je to tudi dirka druga kategorije UCI in najhitrejšim prinese nekaj točk za svetovno lestvico. Zaenkrat so med prijavljenimi tudi tekmovalci iz Italije, Nemčije in Ukrajine.

 

Če v Kranjsko Goro ne bo zmagovalca Lošinja, Avstrijca Markusa Pekolla, bo številko ena nosil Jure Žabjek (Unior Tools Team). Slovenski prvak Jure je v Kranjski Gori minuli konec tedna dobil svojo prvo dirko evropskega pokala, še ena dirka na isti progi pa bo zanj odličen trening pred dirkami, ki sledijo v naslednjih tednih – evropskim pokalom, evropskim prvenstvom in svetovnim pokalom. Enako velja za Moniko Hrastnik (KK Črn trn), zmagovalko Lošinja, ki je bila minuli konec tedna v Kranjski Gori druga.


Jure Žabjek, foto Klemen Humar

In če bo že Monika najverjetneje imela tokrat lažje delo kot minuli vikend, naj vas ne zavede beseda “trening” v povezavi z Juretom – tudi v domači konkurenci mu mora za zmago uspeti nastop brez večjih napak, saj mu za ovratnik v prvi vrsti dihata druga dva slovenska tekmovalca svetovnega pokala, moštveni kolega Žiga Pandur ter Miran Vauh (KK Črn trn), ki je v Kranjski Gori že zmagoval.

{loadposition inside}

V soboto 13. se spored pod Vitrancem začne s peš ogledom proge in prostim treningom, med 14. in 18. uro sledi uradni trening. V nedeljo 14. se ob 11. uri začne polfinalna vožnja, ob 13.30 pa še finalna.

 

Podrobnosti na www.uniordownhillcup.com


V srednjem delu bo šlo spet po zraku, foto Klemen Humar

Kranjska Gora dirke v spustu gosti vse od leta 2004, leta 2009 je gostila tudi evropsko člansko prvenstvo, v zadnjih treh letih pa je postala stalnica v koledarju evropskega pokala. Še pomembnejša kot za mednarodno pa je za domačo spustaško sceno, ki ji je vsaj do letos manjkalo dobrih dirk na smučiščih. Letos so takšne štiri, saj do konca septembra sledijo še Cerkno, Soriška planina in Maribor.

Preberi še
Na lošinjski generalki za svetovni pokal na vrhu Monika Hrastnik in Markus Pekoll
iXS EDC Kranjska Gora: Prva zmaga za Jureta, drugo mesto Monike!

Na uvodni fotografiji je Monika Hrastnik, foto Mare Obid

Casio GShock
Ride Loose Riders Wheelbase Furam zase Freestyle Giant
Sledite nam