Freestyle dostava
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
7. maja 2018

Ena najpomembnejših znamk v zgodovini gorskega kolesarstva se vrača na tržišče. Za začetek dvoje vilic in potopna sedežna opora.

Pod okriljem vodilnega proizvajalca gorskokolesarskega vzmetenja Fox je legendarna znamka vzmetenja Marzocchi ponovno dobila krila. Za modelno leto 2019 so pripravili ponudbo dveh modelov vilic in ene potopne sedežne opore.

Njihov glavni fokus so še vedno gravitacijske discipline ter Marzocchijev prepoznavni dizajn. Tehnologija in vzdržljivost sta izposojena pri izdelkih Fox (Float EVOL, Fit GRIP …). Sprejemljive cene pa bodo formula za uspeh. 

Nekdaj …

Prvotni Marzocchijevi izdelki so bili izdelani z željo ponuditi gorskim kolesarjem kakovostno vzmetenje iz motorističnega sveta. Zato so bile originalne vilice zelo vzdržljive in so hkrati nudile maksimalno delovanje. Žal pa nikdar niso bile naklonjene dietam in so bile precej težke.


 

… in danes

Novi Marzocchi ostaja zvest svoji tradiciji, saj se zaveda, da vsi kolesarji niso tekmovalci in da sta nekaterim kolesarjem vzdržljivost ter kakovost komponent pomembnejša od nekaj gramov dodatne teže. To je še posebej pomembno vsem tistim, ki prisegajo na kolesarske parke, visoke skoke in težke trejle.   

Marzocchi Bomber Z1

Legendarna vilica Bomber Z1 je leta 1997 povsem spremenila trende vzmetenja. Do prihoda te vilice so prevladovali trendi preprostih, lahkih vilic z blaženjem z elastomeri. Bomber Z1 je pripeljala v mtb svet olje, železne vzmeti in masivno konstrukcijo ter brezkompromisno željo po kvaliteti blaženja, vzdržljivosti in udobju vožnje.

Vilice Bomber Z1 se vračajo v novi preobleki, sodobnih dimenzij, vendar v duhu iz leta 1997. Za najboljšo kvaliteto vzmetenja sedaj skrbijo preverjene Foxove tehnologije, kartuše FIT GRIP ter zračne vzmeti FLOAT EVOL. Z1 ima enojno krono, 36-milimetrske potopne cevi in stožčasto krmilno cev. Na voljo bo v rdeči ali črni barvi. V različici za 29-palčne ali 27,5+ obročnike bo nudila hod med 130 in 170 milimetri, v 27,5-palčni verziji pa bo hod odmerjen med 150 in 180 milimetri.
 

Marzocchi Bomber 58

DH vilica sliši na ime Bomber 58 in prinaša tehnologijo Fox, kartuše FIT GRIP in zračne vzmeti FLOAT EVOL. V povsem novi podobi in v nižjem cenovnem razredu kot primerljivi izdelki z enakimi tehnologijami. Vilica je izdelana za uporabo z 27,5-palčnimi obročniki. Robustna izdelava zagotavlja vzdržljivost tudi ob uporabi v kolesarskih parkih ter na zahtevnih progah za spust. Potopne noge imajo premer 40 milimetrov, hod pa se ustavi pri 203 milimetrih.   


  

Marzocchi Transfer

Potopna sedežna opora v dolžino meri dobrih 46 centimetrov, hod pa je lahko 125 ali 150 milimetrov. Premer opore je lahko 30,9 ali 31,6, napeljava bovdna za upravljanje na krmilu je lahko zunanja ali notranja. Na voljo bosta dve izvedbi ročic za upravljanje.

Prodaja in Servis

Za distribucijo in servis izdelkov Marzocchi (od modelnega leta 2019 dalje) za področje Slovenije, Hrvaške, BiH, Srbije in Makedonije skrbi podjetje Vizija sport preko servisno prodajne mreže FOX.

Seznam servisno-prodajnih točk najdeš na tem naslovu

Cenik in ostale informacije na cult-trgovina.si 

marzocchi.com

Loose Cycles Leatt akcija
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam