Freestyle dostava
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
1. januarja 2014

Slovenska serija v enduru bo tudi malo mednarodna: osem preizkušenj v treh državah. Šestkrat Slovenija, po enkrat Italija in Hrvaška ter polovica novih prizorišč.

Serija SloEnduro, ki jo pod okriljem Odbora za gorsko in BMX kolesarstvo Kolesarske zveze Slovenije vodijo prireditelji in klubi, je objavila datume v sezoni 2014.

Serijo sestavlja osem preizkušenj, od katerih jih je šest na domačih tleh (v 2013 le tri). Le prva in zadnja sta tik za mejo z Italijo oziroma Hrvaško.

Začetek sezone s tremi prizorišči v spomladanskem delu, na Primorskem
Prvič letos bomo “prižgali mašine” 12. oziroma 13. aprila, ko nas bo v Trstu pričakala ekipa organizatorjev tekme Enduro 3 Camini. Po uvodu bomo imeli ravno mesec dni časa za trening in izboljšave na opremi, saj nas 9. in 10. maja čaka novost v koledarju, Enduro Cerkno. Po novem mesecu dni premora bomo pomladni del sezone zaključili v bike parku Javornik, kjer nas čaka slovenska klasika, Kamplc Enduro, s sporedom na 7. in 8. junij.

Festivalski poletni del z dvema prizoriščema
V poletnem delu nas čaka vrhunec sezone, saj bomo v dveh tednih gosti na dveh slovenskih gorskokolesarskih festivalih. V sklopu festivala Soča Outdoor nas 6. julija čaka letošnja novost, Enduro Tolmin. Dva tedna kasneje pa nam bodo organizatorji festivala Black Hole Bike Fest postregli s tekmo, ki je bila izbrana za najboljši enduro dogodek minule sezone: Black Hole Enduro bo potekal od petka 18. julija do nedelje 20. julija, s prologom v Ravnah na Koroškem in glavnim delom na Jamnici nad Prevaljami.

Dva endura v centru Slovenije za september
Po poletnem delu sledi daljši premor, vrnemo pa se 6. oziroma 7. septembra s še eno novo tekmo v koledarju, Enduro Kamnik, ki bo tekmovalce popeljal po okolici Kamnika. Nad Blagovico nas 27. in 28. septembra čaka Enduro Čelešnk, ki bo potekal po istoimenskem bike parku.

Jesenski finale v Istri
Če bomo sezono začeli ob morju, jo bomo blizu njega tudi končali, saj nas 11. in 12. oktobra čaka še ena novost letošnje sezone, Enduro Grožnjan na Hrvaškem.

SloEnduro 2014
12./13. april: Enduro 3 Camini, Trst (Ita)
9./10. maj: Enduro Cerkno, Cerkno (Slo)
7./8. junij: Kamplc Enduro, Javornik (Slo)
6. julij: Enduro Tolmin, Tolmin (Slo)
18.-20. julij: Black Hole Enduro, Koroška (Slo)
6./7. september: Enduro Kamnik, Kamnik (Slo)
27./28. september: Čelešnk Enduro, Blagovica (Slo)
11./12. oktober: Enduro Grožnjan, Grožnjan (Hrv)

www.sloenduro.com

Video napovednik

Freestyle dostava
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam