27. februarja 2012

Po včerajšnji premieri filma Cape Epic 2011 Tomaža Kovšce v Cerknici. Drama, ki ni potrebovala scenarista, le še povedati jo je bilo treba.

Avtor Tomaž Kovšca in udeleženec ter po marsikaterem merilu tudi producent filma Peter Vesel sta sinoči v kulturnem domu Cerknici prvič pokazala nekaj manj kot 50 minut dolg film Cape Epic 2011.

Kovšca, ki ima za seboj že kar nekaj podobnih dokumentarcev, sicer prvič ni bil na prizorišču. Drami, ki se je v Južni Afriki dogajala Petru in njegovi partnerici v kategoriji mešanih dvojic Ivonne Kraft, je sledil od doma, po zaključku pa je prevzel material, ki ga je na dirki posnel snemalec Miha Mohorič.

Lahko rečemo, da je scenarij filma napisal kar g. Smola, ki je krojila dnevne uvrstitve Petra in Ivonne v osemdnevni etapni preizkušnji. Od prihoda, logističnih neprijetnosti, do prvega ovinka s trase in nato neskončne serije okvar na Ivonninem kolesu … pa do srečnega razpleta, a seveda ne brez peklenskega truda.

Tomaž, ki ga poznamo tudi kot novinarja športnega programa TV Slovenija, si želi film uvrstiti tudi v spored nacionalne televizije. Nato pa ga bomo najverjetneje nekoč videli tudi na spletu.

Občinstvo je včeraj zasedlo skoraj vse sedeže parterja dvorane cerkniškega kulturnega doma, po dva evra po obiskovalcu pa bosta izpolnila dobrodelen namen.

Nekaj prizorov s premiere ter izjave Kovšce, Vesela, Mohoriča, novega opremljevalca Uroša Gnezde (Cult) in trikratnega udeleženca Cape Epica Uroša Breškega najdeš v spodnjem videu.

Napovednik filma Cape Epic 2011

Na naslovni fotografiji Tomaž Kovšca in Peter Vesel ob klepetu po predstavi. Vse foto Nejc Vesel/fotovesel.si.


Sledite nam