19. marca 2016

Etapna dirka v francoskih Alpah. Že od leta 1988.

Etapna dirka Transmaurienne Vanoise v francoskih Alpah poteka že od leta 1988. Za letošnjo 28. izvedbo so razpisali še več kategorij, trasa je nadvse privlačna. Zgodovina dirke, ki je nosila prvotno ime Transmaurienne VTT in se je odvijala v Haute Maurienne, je zanimiva. Leta 1995 se je preselila v gorovje Sybelles, lani pa zopet na poti, kjer se je začela.

Dirka je vstopila pod okrilje mednarodne kolesarske zveze UCI in je sedaj uvrščena med etapne dirke druge kategorije. Z uvrstitvijo na seznam mednarodne kolesarske zveze so pritegnili tudi močnejše tekmovalce, ki potrebujejo točke za svetovno lestvico.

Letošnje dogajanje

Transmaurienne Vanoise bo na sporedu med 20. in 24. julijem, s štirimi etapami. Zaradi višje kategoriziranosti je pričakovati večjo gnečo, saj je dirka resnično namenjena najširši množici gorskih kolesarjev, ki lahko tekmujejo v skoraj neštetih kategorijah. Poleg vsega ima še dve trasi, ena s 6000 višinci na dolžini 154 kilometrov, druga pa s kar 9000 višinci in z 212 kilometri različne podlage. Obe z dodatnimi kategorijami, kot sta tandem in dirka parov, krajša različica pa še z E – kolesi in tolsteži. Dogajanje v štirih dneh pa pospremijo še panoramske vožnje za rekreativce in družine, prireditve za otroke …

Tako se obeta pravi kolesarski praznik, ki jih je na francoskih tleh kar nekaj, tako lahko skoraj vsakdo najde svoj način sprostitve na prireditvi.

Transmauriene Vanoise pa ne navdošuje le s kolesarskimi potmi, ampak tudi z neokrnjeno naravo na pragu nacionalnega parka.

Utrinki z lanske prireditve

www.transmaurienne-vanoise.com

Foto organizator

Sledite nam