Freestyle zaposli
Ride Loose Riders Wheelbase Oglaševanje na mtb.si Freestyle Giant
30. maja 2016

V Nemčiji na drugi dirki evropskega DH pokala v superfinalu vsi štirje Slovenci, zmagi Fischbachu in Bartovi.

Evropski pokal v spustu iXS European Downhill Cup se je po Kranjski Gori z drugo dirko ustavil na festivalu revije Bike v Willingenu v Nemčiji, ki ima pod svojim okriljem tudi maraton, enduro in še marsikaj.

Na progi, ki je pred leti gostila tudi dirke svetovnega pokala, sta zmagala evropska prvakinja, Čehinja Jana Bartova (RRP) in lanski skupni zmagovalec pokala, Nemec Johannes Fischbach (Radon Magura Factory), zmagovalec tudina prvi dirki v Kranjski Gori. Slovensko zastopstvo se je izkazalo zlasti s 6. mestoma Monike Hrastnik (KK Črn trn) in Jureta Žabjeka (Unior Tools Team).

V superfinalu trideseterice so nastopili vsi štije slovenski tekmovalci, ki so odpotovali na sever nemške zvezne dežele Hessen – poleg zaščitenih Žabjeka, Žige Pandurja (Unior Tools Team) in Mirana Vauha še Vid Kovač (oba Črn trn).

V superfinalu je bil Pandur 10., Vauh 17. in Kovač 23.

Med ženskami je nastopila tudi Špela Hrovat (Supersnurf) in zasedla 12. mesto.

Po 5. mestu v Kranjski Gori je Jure v skupni razvrstitvi na 4. mestu, Žiga je 7. in Miri 14. Monika, ki je bila v Kranjski Gori 3., je skupno prav tako 4., poškodovana Zarja Černilogar je 11. in Špela 12.

Najhitrejša Slovenca sta povedala

Monika: “Proga v Nemčiji je bila precej drugačna kot v Kranjski Gori. Hitra, imela je veliko skokov in jaz bi rabila par dodatnih uteži, da bi imela večje ‘pospeške’ v prvem delu proge. V petek in soboto do kvalifikacij je bila suha, kar je bilo super. Malo pred kvalifikacijami je začelo močno deževati, vendar sem vseeno odpeljala v redu do travnika, kjer je bila ‘drsalnica’. Zaradi spolzke in blatne podlage v nedeljo nisem zaupala progi, naredila pa sem kar nekaj manjših napak, kar se je poznalo na času. Drugače pa smo se imeli z Vidom in Mirijem super.”

Jure: “Vremenski pogoji so bili zelo spremenljivi. V petek je bila proga suha in hitra. V mokrih kvalifikacijah sem zgornji del proge dobro odpeljal, na koncu pa padel na travniku in tako slabo zaključil kvalifikacijsko vožnjo. Za finale se je proga posušila, tako da je bila dosti hitrejša. Naredil sem eno manjšo napako, kjer sem zapeljal malo izven linije, pristal v mehkem materialu ter izgubil veliko hitrosti. Z rezultatom sem zadovoljen in vem, da lahko pričakujem veliko od naslednje tekme svetovnega pokala.”

Naslednja dirka serije bo od 17. do 19. junija v Schladmingu.

www.ixsdownhillcup.com

Na uvodni fotografiji Jure Žabjek. Vse foto Thomas Dietze/extreme-pics

Ride Loose Riders Wheelbase Oglaševanje na mtb.si Freestyle Giant
Sledite nam