Freestyle zaposluje
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
22. julija 2017

Na 20. Bike Transalpu zmaga Petra Vesela in Thorstena Damma med starejšimi masterji in zelo dobro 37. mesto ekipe pero&pero.

20. Bike Transalp, največja evropska gorskokolesarska etapna dirka, je pod streho. Trije “Peroti” in Thorsten so že v cilju ob Gardskem jezeru.

Moška kategorija

Velika zmagovalca dirke sta Avstrijca Daniel Geismayr in Hermann Pernsteiner (Centurion Vaude 1), ki sta tako ubranila lanski naslov. Z zmagami v petih etapah sta potrdila svoje mojstrstvo na največjih etapnih dirkah. Čeprav časovna prednost okoli šest minut tega mogoče ne odraža, sta bila skozi vso dirko suverena in nadzorovala njen potek.

Na drugo mesto sta se uvrstila njuna moštvena kolega, Nemca Jochen Käß in Markus Kaufmann, tretja pa je v cilju končala ameriško-češka naveza Topeak Ergon Racing 1 – Jeremiah Bishop in Kristian Hynek.

Zelo dobro sta se odrezala tudi Petar Karadža in Peter Rode iz ekipe pero&pero, ki sta v močni moški kategoriji med 122 pari dirko končala na 37. mestu!

Peter in Thorsten

Peter Vesel in Thorsten Damm (Scott Fahrradladen Gudensberg) sta velika zmagovalca v kategoriji starejših veteranov. Po začetnem tipanju na prvih dveh etapah sta v tretji pritisnila na vso moč in dala pečat dirki v tej kategoriji.

V peti etapi sta imela nekaj smole in podaljšala traso za cca. 10 minut, a tekmeci tega niso mogli izkoristiti in njuna prednost je vseskozi ostajala 20 minut in več. V zadnji etapi sta se tako kontrolirano pripeljala do Gardskega jezera s še četrto zmago ter se veselila svojega največjega uspeha – zmage na Transalpu, ki velja za največji in najtežji evropski etapni izziv in enega izmed najtežjih treh na svetu.

V absolutni razvrstitvi v najmočnejši konkurenci, na čelu s svetovnim prvakom Albanom Lakato in ostalimi asi svetovnega maratona, sta končala na visokem 17. mestu!

Druga med starejšimi veterani sta bila lanska zmagovalca Hansjuerg Gerber in Daniel Christen (Bikeholiday.ch/bike arena), tretja pa Alessandro Alberton in Daniele Zonta (MB Team Macro).


Zelena barva jima pristoji.

Peter Vesel:

“Kaj naj rečem. To je poleg Epica moj najboljši rezultat. Seveda sem z veseljem in resno dirkal v mešanih parih in ti rezultati so mi tudi prinesli določeno prepoznavnost. A zmaga na največji in najtežji evropski etapni dirki v moji kategoriji je le vrh mojih prizadevanj. Dolgo je trajalo, da sem našel primernega partnerja in s Thorstnom sva se izredno dobro ujela. Že lani sva dosegla odlično uvrstitev, a način, na katerega sva to dosegla, nama je apetite le povečal. To je bila odlična motivacija za še bolj usmerjen trening in na koncu se je vse izšlo tako, kot sva si zamislila.

Zadnje štiri etape po prevzemu vodstva v skupni razvrstitvi nisva taktizirala. Obdržala sva način in tempo, ki nama je najbolj odgovarjal in na spustih nisva pretiravala, čeprav sva bila tudi na njih zelo hitra, precej hitrejša kot lani. Napaka v peti etapi, ko sva zgrešila traso, naju ni spravila iz tira in že v naslednji sva spet pritisnila in pokazala, da je bilo to le trenutno pomanjkanje koncentracije. Vedno je ena etapa, v kateri narediš napako ali te doleti težava in treba je pač iti skozi in izgubiti najmanj kar se da.

Zelo sem vesel, da nama je uspelo zmagati v močni konkurenci najine kategorije. Rad bi se zahvalil vsem, ki so mi pri tem stali ob strani, tako družini kot opremljevalcem in spremljevalcem.

Upam, da bo ta zmaga utrdila moj položaj v kategoriji in bom v bodoče lažje našel partnerje, kajti načrtov je še veliko in do športnega pokoja je še dolgo!“

Ostale kategorije

V ostalih kategorijah se vrstni redi po tretji etapi tudi niso spremenili. Tako je pri ženskah zmaga dvojice Meerendal CBC – Esther Süss in Jennie Stenerhag, pri mlajših veteranih ekipa Wilier Force 7C – Massimo Debertolis in Dax Jaikel, pri mešanih parih pa Sascha Schwindling in Silke Ulrich (Herzlichst Zypern 1).

bike-transalp.de

Foto Miha Matavž

Preberi še:
Transalp: Peter in Thorsten po tretji etapi v vodstvu

Casio GShock
Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam