9. junija 2012

Po petkovi smoli je Matjaž Budin danes z 20. mestom potrdil, da sodi pod vrh. Blaž Pristovnik z 41. mestom v zadnji etapi najvišje. Zmaga Sauserja pred Georgom in Dietschom.

Nemška štiridnevna etapna dirka Trans Germany se je danes končala v Garmisch-Partenkirchnu. Skupni zmagovalec je postal svetovni prvak v maratonu, Švicar Christoph Sauser. Matjaž Budin, ki mu je šlo odlično prva dva dni z 21. in 19. mestom, je v tretji etapi po smoli z opremo zdrsnil daleč nazaj, danes pa z 20. mestom znova dokazal, kam sodi. V skupni razvrstitvi je sicer na 53. mestu tik za Blažem Pristovnikom, ki je danes dosegel svojo najvišjo etapno uvrstitev.

Pa pojdimo lepo po vrsti, poroča Jernej Sobočan:

Tretja etapa Lermoss – Seefeld, petek (59 km, 1864 v.m.)
Danes ni bil najboljši dan. Blaž je sicer s 57. mestom odpeljal tako, kot smo pričakovali, Matjaž pa je z defektom na začetku etape bil šele 228. in je izgubil vse možnosti za dobro uvrstitev v skupnem seštevku. Jutri se bomo osredotočli na Matjažev nastop, saj ciljamo na visoko uvrstitev v etapi.
Matjaž: ”Danes enostavno ni bilo sreče. Počutje je bilo sicer dobro, ampak z defektom na 10 km je bilo hitro konec borbe za visoko uvrstitev v skupnem seštevku. Z zamenjavo zračnice sem porabil preveč časa in sem se zato tudi odločil odpeljati etapo v počasnejšem ritmu. Tako sem skušal prihraniti nekaj moči za jutrišnjo etapo, kjer upam na dobre noge in visoko etapno uvrstitev.”
Etapo je v šprintu dobil Švicar Thomas Litscher.

Četrta etapa Seefeld – Garmisch-Partenkirchen, sobota (78 km, 1731 v.m.)
Deževno zadnjo etapo je dobil Italijan Massimo de Bertolis. Budin je bil 20., Pristovnik pa 41. med nekaj manj kot 300 tekmovalci moške kategorije.
Glede na to, da se Blaž ni načrtno pripravljal na dolžino dirke, mi je s treningom krosa uspel dober nastop. Morda so etapne dirke zanj priložnost za kakšen vidnejši dosežek. Tu bi se z načrtnim treningom realno lahko prebil v prvo deseterico.
Pristovnik je imel zelo dobro etapo, vsak dan mu je šlo malo bolje. Dirka mu je dobro dela in mu bo morda pomagala do boljših dosežkov krosu, potem ko ga je na začetku sezone ustavila poškodba.

Na dirki je nastopilo okrog 800 udeležencev, trasa pa je največ vodila po makadamih.

Skupna razvrstitev – moški
1. Christoph Sauser (Švi, Specialized) 11;20:29
2. David George (JAR, Nedbank 360life) +1:00
3. Thomas Dietsch (Fra, Bulls) +3:17
4. Daniel Geismayr (Avt, Centurion Vaude) +3:44
5. Thomas Litscher (Švi, Felt Oetztal X-Bionic) +4:11

52. Blaž Pristovnik (Slo, Idrija Alpine town of the year 2011) +1;33:32
53. Matjaž Budin (Slo, Idrija Alpine town of the year 2011) +1;37:13

Vsi vrstni redi

blazpristovnik.blogspot.com
www.bike-transgermany.de

Na uvodni fotografiji prva trojica skupne razvrstitve, od leve: drugouvrščeni David George (JAR), hkrati zmagovalec vzponov, zmagovalec Christoph Sauser (Švi), ki je zmagal že tretje leto zapored, ter tretjeuvrščeni Thomas Dietsch (Fra), zmagovalec v letih 2008 in 2009. Foto Craft Bike Trans Germany/Oliver Kraus.

Sledite nam