OI Tokio
28. julija 2021

Slavje švicarske izbrane vrste pri ženskah, simultanka Britanca, velika smola nizozemskega asa in Francozinje. To so bile OI Tokio.

Moški: Pidcockov sprehod po progi Izu

Tom Pidcock je veliki zmagovalec. Mali veliki šampion. Kot Miguel “little Mig” Martinez pred dve desetletjema. Hud in grd padec preko balvana Mathieuja van der Poela, smola s predrto pnevmatiko Čeha Ondreja Cinka, silovit zaključek Španca Davida Valera Serrana. So bile OI Tokio 2020 konec ere nespornega kralja olimpijskega krosa Nina Schurterja, ki se lahko pohvali z bronom, srebrom in zlatom?

Ženske: Je za trojno zmagoslavje kriv tehnični trener?

Odlična, skoraj popolna vožnja Švicarke Jolande Neff, velika smola šampionke Pauline Ferrand Prevot, prevelik pritisk za Loano Lecomte, zelo solidna predstava Tanje Žakelj, razočaranje za Kate Courtney, fenomenalni predstavi Švicark Linde Indergand in Sine Frei. Ne smemo prezreti odlične Madžarke Kate Blanke Vas, ki je pri še ne dvajsetih letih prikazala eno najboljših predstav na velikih tekmovanjih. To so bile sedme olimpijske igre, na katerih so svoje kvalitete pokazali tudi gorski kolesarji!

Preberi še

Tokio 2020: Olimpijske sanje dosanjal 21-letnik!
Tokio 2020: Olimpijska odličja so si razdelile Švicarke

Sledite nam