Jumbo-Visma, Urban Ferenčak
22. junija 2022

Med več kot dvesto kandidati iz šestnajstih držav so štirje prišli v finalni izbor. Tudi dva Slovenca – Urban Ferenčak in Jan Bevc. Resničnostni šov malo drugače.

Predstavitev finalistov in prvi izziv

Če je med kuharskimi navdušenci priljubljena oddaja Master Chef in pri ljudeh s poslovno žilico Shark Tank, so pri nizozemski ekipi Jumbo-Visma, katere prva violina je trikratni zmagovalec Vuelte in aktualni olimpijski prvak v kronometru Primož Roglič, naredili prav posebno avdicijo. Na domiseln način so se lotili iskanja novega mehanika v ekipi.

Izzivi za finaliste: Vročina narašča

Urban Ferenčak je gorskokolesarskemu občinstvu znan že dolga leta. Bil je odličen tekmovalec v olimpijskem krosu, ki ga je kasneje pot zanesla med spremljevalce kolesarjev na največjih dirkah, tudi na olimpijskih igrah je bil v tej vlogi. Kasneje se je preizkusil v vlogi tehničnega trenerja in še bi lahko naštevali. Kratek čas je bil tudi selektor. Dolga leta je bil povezan z ekipo Unior, letos pa je nepogrešljiv vezni člen pri gorskokolesarski ekipi avstrijskega proizvajalca koles KTM.

Jan Bevc še nima veliko “servisne” kilometrine. Bil je tekmovalec na cestnem kolesu. Kmalu zatem, po končani aktivni karieri, je zelo mlad našel nov izziv in se odlično znašel v novem okolju ter skrbi za kolesa ekipe Adria Mobil. Preostala finalista sta Danec Jakob Ravn in Španec, ki živi na Nizozemskem, Ander Basilio Iza.

Kmalu lahko pričakuješ še zadnje izzive in razglasitev zmagovalca. Finalni video bo dostopen na youtube kanalu Team Jumbo-Visma. Zmagovalec bo za nagrado dobil tri dni spoznavanja z ekipo in pa možnost podpisa pogodbe o sodelovanju. Mi seveda držimo pesti za oba Slovenca!

Fanta na Instagramu

Jan Bevc @bevcjan
Urban Ferenčak @ferencaku

Preberi še

Med jezdeci: Urban Ferenčak

Sledite nam