The Capital maraton
6. julija 2020

Ekipa Segment 21, organizator etapne dirke Mitas 4 Islands, je premierno in uspešno izvedla prvi gorskokolesarski maraton streljaj iz hrvaške prestolnice. Na najdaljši trasi zmaga v roke Gregorju Sikošku.

Na obronkih Medvednice z vrhom Sljeme se je v soboto odvil gorskokolesarski maraton, ki je na tri različno dolge trase privabil nekaj manj več kot 160 tekmovalcev in tekmovalk.

Tokrat so prevladovali domači tekmovalci, saj je bilo dan kasneje v Sloveniji državno prvenstvo v olimpijskem krosu in mnogo običajnih udeležencev hrvaških dirk je tokrat ostalo doma in se pripravljalo na prvo slovensko dirko.

Large

Najdaljša, prava maratonska trasa, je merila 64 kilometrov, vmes pa je bilo potrebno premagati kar 2500 višinskih metrov vzponov. Obronke Medvednice si je na tej trasi v moški kategoriji podredil Gregor Sikošek (3 ure, 19 minut in 15 sekund) in za seboj pustil Hrvata Antonia Baraća in Slovenca Roka Goloba.

V kategoriji master je na najdaljši trasi slavil Mario Šubr (3 ure, 29 minut in 23 sekund), v kategoriji grand master pa je bil najhitrejši mtbsijev Aleš Boben (4 ure, 28 minut in 58 sekund). Med ženskami se je na najdaljšo traso podala le Mia Radotić in preizkušnjo končala s časom 4 ure, 11 minut in treh sekund.

The Capital maraton

Medium

Največ tekmovalcev in tekmovalk se je odločilo za srednjo traso, ki je merila 38 kilometrov, vmes pa je bilo 1500 višinskih metrov vzponov. Zmagovalci po kategorijah so bili: Saša Jeftinić (moški), Jože Vesel (master), Dario Radmanović (grand master), Dubravka Fazlić (ženske).

Small

18 kilometrov in 890 višincev je bilo potrebno premagati na najkrajši trasi. Zmagovalci po kategorijah pa: Ante Čakarić (moški), Relvis Glavić (master), Denis Bukovac (grand master) in Petra Klemen (ženske).

The Capital maraton

Prva izvedba maratona je postregla s tremi zanimivimi trasami, lepimi razgledi, bila pa je tehnično kar zahtevna. Svoje je naredila ponekod razmočena podlaga, saj je dan prej nad Zagrebom močno deževalo. Za konec velja omniti tudi vse bolj priljubljeno kategorijo e-bike, tam pa sta v enotnih moški in ženski kategoriji slavila Hrvoje Maretić in Andrea Kiršić.

Vrstni redi

Fotogalerijo najdeš na uradnem facebook profilu @segment21.

Foto organizator

Sledite nam