Teo Pečnik, UCI Junior Series XCO Gstaad
23. avgusta 2020

Na dirki serije UCI Junior, ki je bila na sporedu v petek, so nastopili tudi naši mladinci Teo Pečnik, Jakob Klemenčič in Matic Kranjec Žagar. Švicarski Gstaad ta vikend gosti tudi izredno močno dirko švicarskega pokala.

Na drugo izmed treh letos načrtovanih dirk serije UCI Junior je selektor Matjaž Budin vzel tri mladince, ki so se izvrstno odrezali. Če je na prejšnji preizkušnji, ko so se mudili v Franciji, najboljši rezultat prikazal Jakob Klemenčič, je tokrat najboljšo predstavo na kolesu pokazal Teo Pečnik.

Kljub temu, da so mladi slovenski reprezentantje imeli le dve uri časa, da so si ogledali teren, so progo, ki je imela na krog le dva izrazitejša vzpona in dolgo startno ravnino, vzeli za svojo in se na koncu veselili dobrega ekipnega uspeha.

Deseto mesto

Teo Pečnik je osvojil deseto, Jakob Klemenčič je bil s padcem uvrščen na 12., Matic Kranjec Žagar pa je po nekoliko počasnejšem zadnjem krogu osvojil 37. mesto. Mladinsko dirko je končalo 86 tekmovalcev, od 105., ki so bili na startu.

Teo po dirki:

“Od štarta po ravnini sem izgubil nekaj mest ter se prvi del kroga vozil nekje okoli 35.-40. mesta, na momente je bilo v gneči res napeto in na meji padca. V prvi klanec sem uspel ujeti drugo grupo, za pozicije okoli 15.-20. mesta. S to skupino sem nadaljeval v drugi krog, kjer pa smo se v klancu razbili na manjše grupe po 3-4 kolesarje.

Po ravnini sva si pomagala skupaj s Klemenčičem, ki pa je na klanec malo zaostal, nato pa še padel. Dirko sem nadaljeval sam in po ravnini ter v klance počasi pridobival mesto za mestom. V zadnjem krogu sem se vozil že na 8. mestu. nato pa imel probleme s krči, tako, da sta me do cilja prehitela še dva. Z dirko sem lahko zadovoljen, saj nisem pričakoval rezultata v top 10 na junior world seriji.”

Naslednja dirka, ki se je bodo udeležili mladi slovenski reprezentantje, bo 29. avgusta v češkem Brnu.

Vrstni redi

Fotografije Simon Erjavec/KZS

Preberi še

Klemenčič odličen osmi v Franciji

Sledite nam