4endurance sis 2
Freestyle Giant Human Fish Gravel Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
28. novembra 2017

Z ekipo Pici Bici City Express podoživljamo dirko za dirko domačega ciklokros pokala. Z zgodbo, fotografijami in videom. Četrti krog Dantejevega pekla – megleni in vlažni CX Vipava.

Ekipa Pici Bici City Express vas v sodelovanju z mtb.si pelje na fiktivno in spiritualno potovanje skozi šest etap mukotrpne, za marsikoga nesmiselne in nepotrebne kolesarske discipline, ki sliši na ime ciklokros. Četrti krog peklenske discipline se je odvijal v deževni Vipavi. Na domačih tleh letošnjega vodilnega v najštevilčnejši kategoriji ciklokros pokala: Mateja Kravosa.

V Pici Bici City Express vodah je Matej Kravos bolj znan pod imenom Mndrin (Mandarin). Ker se tako vešče udeležuje ciklokros tekem in smo ga imeli priložnost spoznati kot prav fejst fanta iz naših koncev, si upam javno priznati, da ga na skrivaj vsake toliko imenujemo kar “kraški pršut”. To ime se nam zdi primerno iz večih razlogov … Še zdaleč pa ni mišljeno žaljivo ali posmehljivo in verjamemo, da ga Matej pravilno interpretira. Matej, če se kdaj naveličaš rumeno zelene barve, si vabljen v naš kombi! Prostora je dovolj za šoferja in prva dva, ki dvigneta roko, koles pa lahko peljemo za celo slovensko ligo.


V tretji etapi tekmovalnega zapisnika smo prišli do ugotovitve, da člani PBCE znajo skočit čez ovire. In ker so očitno letos vsi organizatorji ciklokros tekem začeli slediti mtb.si, so se tudi v Vipavi odzvali temu primerno. Postavili so tako visoke ovire, da jih ni preskakoval niti njihov as Matej Kravos, ne zmagovalec Luka Mezgec in iz uvidevnosti do ostalih tekmecev tudi nihče od naših članov. So pa vseeno poskrbeli za vrhunsko “oviro”, ki je omogočala najverjetneje najboljši #airtime moment v letošnji sezoni. Naš šampijon Puma si je dal duška in odrinil tako visoko, da ga je Frane komaj še ujel v objektiv. Očitno se mu je obrestoval tisti vikend, preživet na straniščni školjki. Organizator (oziroma sodnik) pa je poskrbel tudi za naslednji zelo pomemben člen tokratne dogodivščine.

!POK! Tekmovalci se zaženejo v prvi krog, OK v prvi ovinek, od ovinka naprej ni več takšne gneče. Naš protagonist ima srednje dober start, znašel se je nekje v sredini pelotona, goni kot da mu je zadnjič in v vsakem ovinku lovi drseče kolo. Zaradi slabih izkušenj iz Črnih njiv ima v gumah preveč pritiska in tokrat mu to res ne koristi.
V prvem krogu se prvič uleže na tla, v drugem drugič in v tretjem krogu se ustali vzorec, ki se ponavlja do zadnjega kroga tekme. Na ravnini ga prehiti tekmovalec iz ozadja, na ovirah se potem spet srečata. Enkrat skoči za kamero in potem samo še čaka na tisti magični zvonec, ki naznanja zadnji krog tekme. V cilju ga razveseli domači zvarek Stibilja starejšega, poje še sendvič ter frutabelo in se odpravi domov. Lekcija za naslednjič? Preveri pritisk v gumah pred tekmo.

Fotografije: Andrej Blažina, Klemen Čepirlo
Video: Domen Ožbot
Tekst: Marko Šajn

pici-bici.com

Preberi še
Na CX Vipava Mezgec ugnal Kravosa

Prvi trije krogi
Tekmovalni zapisnik – 3. etapa
Tekmovalni zapisnik – 2. etapa
Tekmovalni zapisnik – 1. etapa

4endurance sis 2
Freestyle Giant Human Fish Gravel Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam