ciklokros ljubljana
21. decembra 2022

V ponedeljek 26. decembra, na dan samostojnosti in enotnosti, spet ciklokros predstava med hipodromom Stožice in Savo. Tokrat tudi kot državno prvenstvo.

Priznajmo si, lanski prvi Ciklokros Ljubljana je bil med najbolj privlačnimi kolesarskimi dogodki leta. Gledalcem prijazen, prav za stopit v blato ob progo z zvoncem ali trobljo, s toplim ali hladnim napitkom v roki, in navijat za prijatelje, znance – in za najboljšega na svetu, vsaj na asfaltu, Tadeja Pogačarja.

Zato je tudi letos najpogostejše vprašanje: ali Pogi spet pride? Prireditelji iz Pogi teama UAE Generali (KD Rog po starem) prikimajo. Pogi bo tam. Če bo tudi dirkal, pa si ne upajo trditi. Hkrati bodo tam namreč tudi podelili Zlato Rogovo kolo, priznanje najvišje uvrščenemu slovenskemu kolesarju na lestvici UCI, tako da Tadej zagotovo pride. S kolesom ali brez kolesa … izvemo tam. Kot tudi za druge profije.

Spored

Prvi start bo ob 11.30 – za dečke in deklice. Mlajši in starejši mladinci ter ženske gredo na progo ob 12.10, moški (člani, amaterji in veterani) pa ob 13. uri.

Proga

ciklokros ljubljana

Proga bo od lani le malenkostno spremenjena na griču, na katerega vodijo stopnice. Še vedno pa dolga 2300 m, največ po travi (ki se v mokrem spremeni v blato), pa nekaj tudi po makadamu in celo malo po mivki.

Gledalcem in navijanju torej še vedno prijazno. Celo toplo in suho naj bi bilo. V glavnem dosti brez veze za ciklokros … Vstop je pa prost.

ciklokros ljubljana
Če želiš imeti na progi pravo, zaguljeno mehko mivko, ni druge …

Razpis in seznam prijavljenih na prijavim.se

Dogodek na Facebooku

Preberi še

Na CX Straža na vrhu Mihael Štajnar
Članska prvaka v ciklokrosu Matic Kranjec Žagar in Tanja Žakelj
Ciklokros Ljubljana: Pogačar v Stožicah na polno in do zmage

Sledite nam