marcel gladek
17. januarja 2022

V Novi Gorici slabotnejši članski dirki, a napeta spopada med cestnimi in gorskimi kolesarji med mlajšimi in starejšimi mladinci.

Ciklokros Nova Gorica mebloJOGI v izvedbi KK Nova Gorica na travniku med železniško postajo in državno mejo je bil četrta dirka slovenskega pokala v ciklokrosu in hkrati državno prvenstvo v tej disciplini za sezono 2021/2022.

Vsaj v članski konkurenci to ni bila ne najmočnejša pokalna dirka ne najmočnejše državno prvenstvo, saj so številni kolesarji v tem času na pripravah, kakšen je tudi zbolel. Pri ženskah je Tanja Žakelj (Unior Sinter Factory Racing) edino tekmico Vito Movrin (Energijateam.com) napadla na polovici dirke, si do konca nabrala 52 sekund prednosti in tako prepričljivo ubranila svoj naslov iz pred dveh let. Lani prvenstva namreč ni bilo.

Pri moških je od starta povedel Matic Kranjec Žagar (Calcit bike team) in bil v cilju dve minuti in 38 sekund pred srebrnim Robijem Jenkom (mebloJOGI Pro-Concrete) in 3:05 pred bronastim Jakobom Medvedom (Izvir Vipava). Po tretjem mestu v Dolenjskih Toplicah in petem v Ljubljani tako zmaga in naslov prvaka za Kranjca Žagarja. Pred finalom je tudi povedel v razvrstitvi v razvrstitvi pokala, drugi Fabijan Kralj (Ljubljana Gusto Santic), ki je bil tokrat peti oziroma je dobil točke za četrto mesto, saj je njegov ekipni kolega Blaž Avbelj, ki je dirko zaključil na četrtem mestu, nastopil brez licence.

Mladinci

Člansko dirkanje ni bilo prav razburljivo, zato pa so nam toliko bolj napeti dirki pripravili mlajši in starejši mladinci. Pri slednjih so se vse do zadnjega kroga na čelu izmenjevali Vid Murn (Adria Mobil), Gašper Štajnar (Calcit) in Tine Tepin (MBK Črni Vrh). Terpin je v zadnjem krogu iz boja za zmago izpadel zaradi padca, Murn pa je ugnal Štajnarja in naslov je šel z njim na Dolenjsko.

Tudi pri starejših mladincih smo spremljali dvoboj predstavnikov iz gorskega in cestnega kolesarstva, le da je bil v tem primeru uspešnejši gorski kolesar. Marcel Gladek (MBK Črni Vrh, na naslovni fotografiji) je po 44 minutah dirkanja s krmilom ob krmilu ciljni sprint s soimenjakom Marcelom Skokom (Pogi Team Generali) odločil v svojo korist. Minuto pozneje je bil v cilju še tretjeuvrščeni Žiga Kalan (KK Kranj).

Amaterji in veterani

Amaterji in veterani so bili zopet na progi s člani in Matej Kravos (Tuš team) iz katergorije do 34 let se je zopet prebil naprej na drugo mesto v absolutni razvrstitvi. Tudi s svojim najhitrejših krogom je zaostal le za Kranjcem Žagarjem in sicer za tri sekunde.

V svojih starostnih kategorijah so zmagali Mitja Tancik (Energijateam.com) pri 35-44, Matej Daksklobler (KK Pantal) pri 45-54 in Iztok Kuret (KD Alpe SIS) pri 55+.

Prvaki v ciklokrosu 2022

Vrstni redi CX Nova Gorica mebloJOGI
Pokalna razvrstitev

Pogovor z Maticem Kranjcem Žagarjem

Finale pokala v ciklokrosu bo 30. t.m. v Ilirski Bistrici. Razpis in prijave na prijavim.se.

Fotografije prijavim.se, na naslovni Marcel Gladek

Poročilo na prijavim.se z izjavami in fotogalerijo

Preberi še

V Ajdovščini na tretji ciklokros dirki tretji zmagovalec

Sledite nam