Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
8. oktobra 2016

Nekaj nasvetov, kaj je priporočljivo vzeti s seboj in da slučajno česa ne pozabiš.

Se ti je že kdaj zgodilo, da si se kam odpravljal ter imel že vse spakirano, a se vseeno nisi mogel izogniti občutku, da si nekaj pozabil? Tukaj je nekaj nasvetov, česa ne smeš pozabiti vzeti s seboj na dirko, da bo dan potekal brez kakšnih zapletov.

Osnove

Verjetno samoumevno, a vseeno! S seboj vzemi kolo, ki naj bo brezhibno delujoče ter čisto. S tem boš zmanjšal možnost okvar. Ne pozabi vzeti svojih kolesarskih čevljev. Sam sem jih v naglici že pozabil in le sreča je bila, da sem si lahko sposodil čevlje svoje velikosti od drugega kolesarja. Zadnja od osnovnih stvari, ki jih je potrebno vzeti, je čelada. Če jo slučajno pozabiš, si jo je vseeno lažje sposoditi kot kolo ali čevlje, a brez nje še vedno ne gre.

Oblačila

Pripravi si dovolj kolesarskih ter navadnih oblačil, ki jih boš potreboval med in po tekmovanju. Osnova je kratek kolesarski komplet, ki mu po potrebi dodaš še dres z dolgimi rokavi, rokavčke in nogavčke ter rokavice, nogavice, kolesarsko kapo, kolesarsko jakno … Sam ne glede na vreme vedno vzamem še vsaj dežni površnik, kateremu glede na vremensko napoved dodam še dežne hlače in ostalo opremo, ki mi pomaga, da ostanem suh do starta. Vzemite še brisačo, da se lahko po tekmi, če ni možnosti tuširanja, vsaj obrišeš in nekoliko očistiš.

Prehrana

Vedno vzemi s seboj dovolj hrane in pijače za pred, med in po dirki. Napitke si pripravi v bidone že doma, vzemi dovolj gelov in ploščic, pripravi pa si tudi kaj primernega za pred in po tekmi. Pogostitev s prehrano na tekmovanjih ni povsod samoumevna, zato ti bo nekaj dodatne hrane prišlo še kako prav.

Orodje ter dodatna oprema

Sam vedno s seboj vzamem škatlo z dovolj orodja, da si lahko poservisiram praktično celotno kolo. V njej se najdejo ključi imbus in torx, izvijač, orodje za verigo, za menjavo kasete, klešče, tlačilka za amortizerje … Od dodatne opreme vzamem s seboj zračnice, verigo, prestavni kabel, nosilec menjalnika, gume, olje ter sprej za verigo, tlačilko, krpe za brisanje in “duck” tape. Za tehnično cono imam pripravljen še dodaten komplet obročnikov ter sedežno oporo z že nastavljenim sedežem (v preteklosti že prišla prav).

Zgoraj naštete stvari tvorijo celoto, ki jo je priporočljivo vzeti s seboj na tekmovanje. Marsikdo vzame s seboj precej manj, saj si je veliko stvari možno tudi sposoditi. Zato ne bodi paničen, če se ti kdaj zgodi, da kaj pozabiš. Priporočam, da si stvari pripraviš že dan prej, saj je možnost, da boš kaj pozabil, manjša.

Naslovna fotografija Calcit bike team, ostale Peter Zupančič

Preberi še:
Pero svetuje: Drobne pridobitve
Pero svetuje: Potopna sedežna opora na kolesu za kros

Petra na njegovi športni poti pdpirajo:

Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam