24. aprila 2013

Djakovci in Pantalovci na maratonu serij AJ in Friuli Challenge, najbolje Breški in Volčič. Pa še orinetacija Slovenj Gradec, vsaj dve slovenski dvojici za Transalp, Sportal o težavah tekmovalnega MTB, z zamudo Koroški pokal 1, licenčni seminar za učitelje.

Djak & Pantal v Spilimbergu
V nedeljo so se kolesarji severnoprimorskih klubov KK Djak in KK Pantal udeležili maratona Tiliment v Spilimbergu, ki šteje za seriji Alpe-Jadran in Friuli Bike Challenge. Na 104 km trasi je zmagal Čeh Kristian Hynek, dobro se je odrezal Uroš Breški (Djak) na 40. mestu, 5. v kategoriji master 3, kamor je “dozorel” letos. Blizu sta mu bila Blaž Uršič s 53. in Benjamin Curk (oba Pantal) z 62. mestom med 227 udeleženci na tej razdalji.
Tomaž Volčič (Pantal) se je izkazal med več kot 500 kolesarji na srednji 52 km razdalji, na svoji prvi resnejši MTB dirki je nekdanji mladinski cestni reprezentant kljub defektu zasedel 31. mesto ter 3. v master 1.
kkdjak.si in kkpantal.com

Na uvodni fotografiji slovenski predstavniki na maratonu Tiliment – levo Djak in desno Pantal. Dajte drugič kar skupaj stopit 🙂 Foto KK Pantal.

MTB-O!
Minuli konec tedna so imeli v Slovenj Gradcu zopet vsakoletno dobro obiskano mednarodno tekmovanje v MTB orientaciji. Poleg domačinov so nastopili še Avstrijci in Hrvatje. V skupni razvrstitvi dveh dni tekmovanj je med članicami zmagala Petja Balažič, pri članih pa Avstrijec Kevin Haselberger pred Iztokom Vidovičem in nekdanjim MTB reprezentantom Matejem Pistorjem.
sgmtbo.ok-sg.si

Vsaj štirje Slovenci na Transalpu
Letošnja dirka dvojic od Nemčije do Italije Craft bike Transalp bo potekala med 13. in 20. julijem. Seznam vseh udeležencev še ni objavljen, vemo pa že za nekaj slovenskih kolesarjev, ki bo na štartu.
Vračata se Matej Kainz in Primož Lindič (Bicikel.com prek Alp). Njuna lanska zgodba
Nastopila bosta tudi Matic Meglič (nastopil leta 2011 – hvala za popravek) in novinec Vital Pretnar (moovme).
Hrvat v Uni teamu Tomislav Katalenić, ki je potihem računal na slovenskega partnerja, pa je prijavljen z rojakom Goranom Jurićem (Jastrebarsko Uni ZipVit Team).
bike-transalp.de

Nelegalni treningi in legalni uspehi
Soočenju najboljših slovenskih tekmovalcev v gorskem kolesarstvu, vodij ekip ter selektorja z novinarji prejšnji teden v organizaciji Slovenske tiskovne agencije je sledila vrsta prispevkov v medijih. Takole na SiOLovem Sportalu

Koroški pokal 1
Spregledano prejšnji teden: vzpon Trbonje, prvi za Koroški pokal. Zmagovalca Dejan Vračič (Korak naprej) in Špela Škrajnar (Ganesha). Poročilo na mtbkoroska.net

Licenčni seminar za učitelje
Letošnji obvezni licenčni seminar za učitelje gorskega kolesarstva 1 in 2 bo 12. maja v Kranjski Gori. kolesarska-zveza.si

Sledite nam