9. marca 2010

Po kongresu UEC v Turčiji. Tanja ima svoj blog. Šesterica BMX jezdecev v Franciji. T. Humar s pokroviteljstvom Culta – a brez Culta. Plazovi jemljejo. Koroški pokal 2010. dot.Four na TV Maribor. Video DH Psunj. Fab, nepalski princ. Evropski DH pokal (še en).

Novopečena blogerka Tanja gre po Nininih po sledeh (foto ninahomovec.blog.siol.net)

Novopečena blogerka Tanja gre po Nininih po sledeh (foto ninahomovec.blog.siol.net)

Tilen na toplem v južni Franciji (foto tilenfrank.com)

Tilen na toplem v južni Franciji (foto tilenfrank.com)

Slovenska BMX odprava - od leve Gašper, Neža, Luka, Tilen in Lovro (foto, sklepamo, Jerry za tilenfrank.com)

Slovenska BMX odprava – od leve Gašper, Neža, Luka, Tilen in Lovro (foto, sklepamo, Jerry za tilenfrank.com)

Tadej Humar podpisuje pogodbo na sedežu Culta (foto Cult)

Tadej Humar podpisuje pogodbo na sedežu Culta (foto Cult)

Tadej si je z odlično lansko sezono privozil novega pokrovitelja za letošnjo (foto Grega Stopar/arhiv mtb.si)

Tadej si je z odlično lansko sezono privozil novega pokrovitelja za letošnjo (foto Grega Stopar/arhiv mtb.si)

UEC: Kongres 2011 pri nas, vzpodbuda BMX dirkanju
V nedeljo se je v Alaniji v Tručiji končal kongres evropske kolesarske zveze (UEC). Iz kratkega poročila na strani Kolesarske zveze Slovenije izluščimo, da so naslednji kongres, ki bo natanko čez leto dni, dodelili Sloveniji, gostil ga bo Unitur (Zreče in Rogla); ter da so nacionalnim zvezam pihnili na dušo, naj razvijajo dirkanje s kolesi BMX.
Beri na KZS > (da, Tomaž Poljanec je še en, ki govori o “kolesarstvu”, misli pa na “cestno kolesarstvo”)

Tanja bloga
Dolgo časa so jo drezali, naposled je popustila. Tanja Žakelj, dvakratna svetovna prvakinja v krosu, ima končno svoj blog. Kako jo je prineslo prav k Večeru, še ne vemo. Blog “Tanja Žakelj, gorska kolesarka” s podnaslovom “Svetle, temne in mavrične poti v življenju gorske kolesarke” najdeš na naslovu www.vecer.com/blog/tanjazakelj

Spakiraj BMX, smer jug Francije
Cvet slovenskih BMX dirkačev se te dni mudi v južni Franciji na turneji po tamkajšnjih progah. Neža Knez, Tilen Frank, Lovro Dejak, Gašper Hren, Luka Kljun in Tomaž Jeras ter avtodom. Tilen pridno bloga, tam pa izvemo tudi, da si je Gašper nesrečno zlomil gleženj.
(Drugi so minuli konec tedna nastopili na prvi dirki francoskega pokala v Beynostu.)

Tadej z novim pokroviteljem
Tadej Humar (ŠKTD Avče), lani odličen drugi v seštevku slovenskega pokala v spustu, je sklenil novo pokroviteljstvo z logaškim Cultom. A ti ga ne bodo opremljali s kolesom, temveč s komponentami znamk, ki jih zastopajo. Tadej bo v letošnji sezoni tako uporabljal zavore Formula, plašče Geax in komponente XLC.
Potrudite se nadobudneži, Felc vas opazuje!

Plazovi …
Številni bajkerji tudi pozimi rinemo v gore, pa tudi do nevarnosti verjetno malce drugačen odnos. V zadnjem času sta tako šla vsaj dva, za katera vemo, da sta poleg snega pod smučmi ljubila tudi zemljo pod kolesi. Konec januarja na Krvavcu preminuli Andrej Vovk je bil član kranjske družbe MTB četrtek, pred dobrim tednom dni pod Raduho ponesrečeni Korošec Blaž Beškovnik pa je nastopil na nekaj tekmovanjih, med drugim uspešno na domačem maratonu Trbonje.

Koroški pokal 2010
Koroški pokal se tudi letos začne z vzponom v Trbonjah 17. aprila. Do zadnje prireditve 26. junija bo osem klasičnih vzponov.

dot.Four danes na TV Maribor
Sporoča Blaž Tomažin: Danes ob 20.50 in jutri ob 16.30 na TV Maribor je na sporedu slovenski mtb film dot.Four – A film by Blaž Tomažin.

Video DH Psunj
DH Psunj, lansko hrvaško DP v spustu, je dobil svoj nekaj manj kot 8 minut dolg filmček. Poglej >>

Fab, nepalski princ
Urge Nepal, drugo maratonsko spustaško avanturo tega tipa (prva je bila pred letom dni v Keniji), je dobil gostitelj, Francoz Fabien Barel. Štart je bil na 4350 m, zaradi snega nekaj nižje od predvidenega, cilj pa na 2600 m nad morjem. Barel je za 100% “singletrack” spust potreboval le 29 minut in 25 sekund.
V isti minuti je bil v cilju drugouvrščeni Nicolas Vouilloz, le malce pozneje pa še zmagovalec Kenije Rene Wildhaber.

Evropski pokal DH (še eden)
Zdaj pa imamo, ko UEC ali UCI ne nadzirata uporabe nazivov. Poleg serije iXS še en “evropski pokal” v spustu. Imenuje se Nissan European Downhill Cup in združuje tri dirke:
26./27. junij La Bresse (Fra)
7./8. avgust Bardonecchia (Ita)
25./26. september Namur (Bel)
Dirke niso v koledarju UCI.

Sledite nam