20. julija 2016

Po Turnokolesarski poti v enem kosu, B-23 išče, Budin profi trener v MBK sportR.si, svetovni BMX dan, XCO Dubovac, Pici Bici v Lisi, Klemo zopet na Vitalu, Tanja in Rio, ne pozabi na XC Leše, DH Maribor prestavljen, Cedricov kamp odpovedan, kočevski hostel pa bo kolesarjem prijazen.

S kolesom po SKTP

Pia Peršič in Andrej Martinčič sta se 18. julija s kolesi podala na 1800 kilometrov dolgo pot. Natančneje: prevozila bosta Slovensko turnokolesarsko pot v enem kosu. Predviden zaključek bo 1. septembra. Vso srečo pri podvigu! Ti pa ju lahko spremljaš na facebookuVeč o podvigu si lahko prebereš na tem mestu.

Budin je poklicni trener

Matjaž Budin, odličen gorski kolesar (dvakratni državni prvak v olimpijskem krosu), trener in vaditelj, je dobil novo zaposlitev. Tokrat v Črnem vrhu nad Idrijo v kolesarskem klubu MBK sportR.si. Po prijavi na razpis pri Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport so v klubu dobili možnost sofinanciranja plač strokovnih delavcem v programih nacionalnih panožnih športnih šol. Bravo! Več na Idrija.com.

B-23 išče

V podjetju B-23, ki je zastopnik za znamki Funn in Braking, iščejo “StartUp” ekipo s ciljem spremeniti kolesarski posel in testiranja. Iščejo predvsem osebe s področja marketinga, prodaje in strojništva (senzorika, konstrukcija). Za več informacij piši na mail

{loadposition inside}

Svetovni BMX dan

V soboto 23. julija. Zbor ob 15. uri na Cankarjevi ploščadi. Sledi napad na ulice. Zaključek dneva v Lepi Žogi s premiero BMX videa BSD – “transmission”, podelitvijo praktičnih nagrad ter druženje ob pivu in pici iz Dobre vile. Dogodek na facebooku

DH Maribor

Dirka v spustu je s septembrskega termina prestavljena na 1. in 2. oktober. Več informacij najdeš tukaj, na dirko pa se lahko še vedno prijaviš preko prijavim.se.

Humar / Vreček

Klemen Humar je v svoj objektiv ujel razpoloženega Kristjana Vrečka in pristala sta na Vitalu. Fotka dneva

Na uvodni fotografij Vreček in njegov prijetelj Drevešček vsak krivita v svojo smer

XCO Dubovac

Državno prvenstvo Hrvaške v olimpijskem krosu je končano. Naslov najboljšega v letu 2016 med člani je odšel v roke Filipu Turku (BBK Šišmiš), ki je tudi ubranil tudi lanski naslov. Med ženskami pa sta si prvi mesti razdelili sestri Težak (Adrenalina). Boljša je bila Zorana. Vrstni redi in poročilo na bbk-t-rex.hr.

Pici Bici

V Lisi pogovor z Andrejem Blažino. O kolesarskem butiku Pici Bici, o tem kaj vse stoji za tem projektom, pa o sestavi koles po želji kupca in še marsikaj zanimivigea. Preberi na Lisa.si.

Tanja in Rio

Tanja Žakelj še pili svojo formo ter izvaja še zadnje popravke pri tehniki vožnje in seveda komaj čaka pot v Rio. Tam pa ne bo nastanjena v olimpijski vasi, saj so v Riu prometne razmere kaotične in bi to otežilo njen ritem treninga pred največjo dirko v sezoni. Žakljeva bo svojo formo na zadnje preverjala na dirki svetovnega pokala 7. avgusta v Kanadi. Več si preberi tukaj.

CG Kamp

Kamp Cedrica Gracie v Kranjski Gori je na žalost odpovedan. Dvodnevno druženje z mojstrom CG-jem bi sicer potekalo med 30. in 31. julijem. Več na mtb.si

XC Leše

Pokal Slovenije v krosu za mlade se nadaljuje v nedeljo 24. julija na Prevaljah. Informacije na strani Kolesarske zveze Slovenije in na mtb.si. Prijaviš pa se lahko na prijavim.se. Popoln razpis pa na strani SloXCup.

Kočevski hostel

V središču Kočevja bo v začetu prihodnjega leta zaživel popotniški hotel, oziroma mladinski hostel, ki bo usmerjen predvsem v kolesarstvo in pohodništvo. Več informacij na www.rtvslo.si.

Sledite nam