4. februarja 2010

V sezoni 2010 bo Slovenijo na največjih tekmovanjih zastopala nova ekipa z licenco UCI – ekipa Everyday je dobila novega glavnega pokrovitelja in se preimenovala v Unior Tools Team. V novih dresih bodo vsi člani lanske ekipe ter dve novi imeni, tudi okrepitev iz tujine.

V sezoni 2010 bo Slovenijo na največjih tekmovanjih zastopala nova ekipa z licenco UCI – ekipa Everyday je dobila novega glavnega pokrovitelja in se preimenovala v Unior Tools Team. V novih dresih bodo vsi člani lanske ekipe ter dve novi imeni, tudi okrepitev iz tujine.

Dres in logotip ekipe

Dres in logotip ekipe

Celostno podobo ekipe je ustvaril Jaka Verbič, dres je oblikovala Tina Starc; oba sodelujeta tudi pri oblačilih Everyday

Celostno podobo ekipe je ustvaril Jaka Verbič, dres je oblikovala Tina Starc; oba sodelujeta tudi pri oblačilih Everyday

Približno tako bo videti prostor ekipe Unior Tools Team, le da za modrimi šotori ne bo modrega pick-upa - tam bosta kraljevala dva Mercedesa, veliki Sprinter in malo manjši Vito

Približno tako bo videti prostor ekipe Unior Tools Team, le da za modrimi šotori ne bo modrega pick-upa – tam bosta kraljevala dva Mercedesa, veliki Sprinter in malo manjši Vito

Ekipa Unior Tools Team predstavlja najvišji nivo sodelovanja med ljubljanskima ekipama KD Rajd in SuperSnurf, ki se že dolgo zavedata, da je treba dobre tekmovalce redno voziti na največja tekmovanja. Ideja za skupno ekipo je nastala konec leta 2008 in se dokaj uspešno uresničila v lanski sezoni. Že v prvem letu sta ekipi k sodelovanju povabili tudi tekmovalce in tekmovalko in drugih klubov in nastala je ekipa Everyday. Unior je z orodjem ekipi pomagal že v preteklem letu, partnerstvo se je letos logično širilo v generalno pokroviteljstvo ekipe. Ekipa bo ime zreškega proizvajalca orodja nosila na vseh evropskih prizoriščih svetovnega pokala v spustu in 4krosu ter na številnih domačih dirkah, prav tako pa bo sodelovala pri razvoju kolesarskega orodja in razvoju gorskega kolesarstva na Rogli. Ekipa bo zlahka prepoznavna z novimi modrimi šotori, ki se bodo nahajali med šotori vseh drugih UCI ekip. Ob tem je ekipa podaljšala svoje članstvo v organizaciji IMMTO (združenje ekip) ter nadaljuje svojo aktivno vlogo tudi preko tega združenja.

Ekipo Unior Tools Team sestavljajo dosedanji člani Jan Cestnik (spust), Tilen Frank (BMX, 4X), Žan Jurca (spust), Neža Knez (4X), Žiga Knez (4X) in Kristjan Vreček (spust), ki sta se jim pridružila še spustaša Žiga Pandur in Maria Michalogiannaki. Za slednjo verjetno še niste slišali – Maria je najboljša grška tekmovalka v spustu in ekipa se je z njo uspešno dogovorila za sodelovanje (pravzaprav že lani, a ji je poškodba pokvarila sezono). Ekipa bo najmočnejša v spustu, breme rezultatov v 4krosu bo na obeh Knezih (nista v sorodu). Tilen Frank ima v programu le 4kros v Mariboru, vsi ostali datumi svetovnega pokala se pokrivajo z dirkami v BMX-u. Vodji ekipe sta Tine Mahkovec in Boštjan Vižin, mehanik in desna roka ekipe je Rok Jurca, za novice, slike in še kaj bom poskrbel zgoraj podpisani avtor.

Ekipa ima jasno postavljene cilje, ki nam jih je predstavil Tine Mahkovec: ”Cilji so visoki, a hkrati realni in uresničljivi. Fantje se morajo v spustu voziti v prvih 80, v finalni vožnji pa se prebiti čim višje. Če bi se zgodili preboji, kot je bil Pandurjev lani v Mariboru, bo to super. Od Žige Kneza pričakujemo uvrstitve med najboljših 32, v kolikor bo priložnost, še kakšen krog naprej. Neža lahko v isti disciplini naredi še veliko več, pričakujemo rezultate med prvih 10. Mario spremljamo že dlje časa in vemo česa je sposobna, zato realno računamo na uvrstitve med najhitrejših 20 deklet. Tilen se bo medtem skoraj 100 % posvetil BMX-u, ker mu je ta disciplina sedaj bližje, pri čemer ima polno podporo ekipe. Nastopal bo na dirkah evropskega prvenstva, kjer je nora konkurenca, zato bo vsaka dobra uvrstitev zares velik uspeh.”

Ekipa Unior Tools Team (krajše UTT) je sklenila tudi tesnejše sodelovanje z ekipo MBK Orbea, kar pomeni skupno logistiko in potovanja na svetovne pokale. To pomeni predvsem to, da bo z ekipo na tekme v spustu potoval tudi Nejc Rutar, na trojčke bodo šli skupaj, še vedno pa so vrata odprta za druge tekmovalce, ki si želijo nastopov na teh tekmovanjih.

Glavni pokrovitelj ekipe je orodje Unior, Everyday ostaja blagovna znamka ekipe in se jo bo tržilo še naprej, predvsem v obliki majic, puloverjev in drugih oblačil. Uradni opremljevalec z očali je adidas Eyewear – očala te znamke bodo nosili vsi fantje, obe dekleti pa imata osebnega pokrovitelja. Funsports je večji del ekipe opremil s kolesi Trek Session, Proloco Trade skrbi za komponente SRAM, Factory Store pa za napitke Xenofit in zaščitno opremo Sixsixone. Večji del treninga za moč in kondicijo ima ekipa v centru Kettlebells, uradni park ekipe je v Kranjski Gori, medijski partner pa je mtb.si. Seznam pokroviteljev še ni zaključen in se lahko v prihodnje še razširi.

Ekipa ima novo podobo, uradni status pri mednarodni zvezi in veliko višje cilje kot v pretekli sezoni. Že so potrjeni nastopi na vseh dirkah svetovnega pokala v spustu in 4krosu v Evropi (tudi v oddaljenem Fort Williamu na Škotskem), seveda pa realno pričajujejo tudi nastope posameznikov v dresu reprezentance na svetovnem prvenstvu v Kanadi.

Za konec vas vabimo še k spremljanju ekipe in njenih članov preko cele vrste spletnih medijev (seveda ne pozabite na mtb.si):
Uradna spletna stran (www.uniortools.com)
Facebook
Twitter
YouTube

Povezave:

www.uniortoolsteam.com

Sledite nam