28. januarja 2011

Cestni heroj Matej Mugerli tudi letos na dveh kolesih – na cesti pri Perutnini, na mtb pa v FBI-Uni teamu – a se mu datumi neugodno prekrivajo.

29-letnik, ki ga je v zadnjih dveh letih življenje pripeljalo iz Šempetra pri Gorici v Cerknico ter iz cestnega ProToura v gorskokolesarski kros, bo imel letos tako kot lani dve tekmovalni licenci. Na cesti bo tako kot v lanski uspešni sezoni zastopal ptujsko Perutnino, kjer se mu je nedavno pridružil še Jure Golčer. Z Robertom Vrečerjem in Lukom Rakušo vred bi imela PP lahko že pravo mtb ekipo!

Na gorskem kolesu Matej ostaja član ljubljanske ekipe FBI-Uni team ob dvojnem državnem prvaku Mateju Lovšetu in veteranu Petru Veselu.

A za gorsko kolo bo imel letos (na svojo in našo žalost) Matej bolj malo časa. Vsaj kar se dirkanja tiče. “Vso sezono bom treniral tudi na gorskem kolesu, za tekmovanja pa še ne morem nič reči. Sproti se bom odločal. Ko se ponudila priložnost, bom šel na kakšno dirko, čeprav morda šele v zadnjem delu sezone,” pravi Matej.

Termini najpomembnejših dirk se namreč prekrivajo. V času letošnjega svetovnega prvenstva v mtb maratonu, ki je bil lani Matejev vrhunec sezone (zasedel je 17. mesto), je domače državno prvenstvo na cesti. V času državnega prvenstva v krosu bo na Kitajskem.

Matej je v kolesarstvu dejaven tudi brez kolesa. Kot ekonomist je od lani član marketinškega sveta Kolesarske zveze Slovenije, ki poskuša povečati delež sredstev, ki v slovensko krovno kolesarsko organizacijo pride od pokroviteljev. KZS je namreč še vedno med športnimi zvezami, ki se v največjem delu financirajo iz sistemskih sredstev.

Sledite nam