Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
14. septembra 2011

3x stopničke za tekmovalce slovenskih ekip na DH C1 v Romuniji. Lovšetu na vzponu drugi naslov sezone. Začenja se pokal OKI 2011/12. Šolsko DP na Ravnah 22. t.m. Bundesliga. Dolomitenmann. Chubby vabbi. DH Sljeme. Hölcl in Fekonja za Switch.

“In other news …”, kot bi rekli na kakšni angleško govoreči televiziji:

Andrea 1., Volf 3. v Romuniji
Tri člane ljubljanskega Supersnurfa, pa še enega člana ekipe Unior Tools Team, je minuli konec tedna odneslo na mednarodno dirko v spustu v Poiano Brasov v Romuniji (UCI C1). Na stopničke za zmagovalce nasposled ni stopil le Rok Vulič, ki je padel na treningu. Britanec Harry Heath (Unior Tools Team) je s “Hartovim naskokom” dobil dirko članov pred rojakom Robertom Williamsom (+11,65) in SSnurfovim Boštjanom Volfom (+13,68). SSnurfova Hrvatica Andrea Radačić je zmagala pri damah. Volfova reportažica o prigodah in nezgodah ‘roadtripa’ v Romunijo na wolf.si

Na uvodni fotografiji Volf, ki si je za finalni nastop na čelado pripel majhen helikopterček. Not. Foto team Volf/Radačić.

Lovšetu še drugi naslov sezone
Matej Lovše (Uni team) je po naslovu državnega prvaka v krosu minulo soboto na Javorniku nad Črnim Vrhom nad Idrijo (nad … živim srebrom?) osvojil še naslov v disciplini prihodnosti – vzponu. V cilju mu je sledil Blaž Pristovnik (Orbea Geax), potem pa že najhitrejša veterana iz Ganesha teama – Marko Čretnik pri masters 1 in Marjan Jauk pri masters 2.
Nimamo informacij, ali so se specialisti za vzpone na štart vračali z avtomobili ali s sedežnico, saj smo iz zaupnih virov izvedeli, da nekateri za znižanje teže kolesa nastopajo tudi brez zelo pomembnih vijakov.
Ob 20-letnici delovanja je prvenstvo priredil najstarejši slovenski mtb klub MBK Črni Vrh, katerega tekmovalci letos nastopajo pod komercialnim imenom Orbea Geax. Poročilo na mbk-orbea.si

Začenja se pokal OKI za 2011/2012
Serija tekmovanj za najmlajše se odslej veže na šolsko leto, tako da so tekmovanja v jeseni že del serije, ki se bo zaključila spomladi.
V Radovljici je danes nas sporedu preizkušnja Pokala OKI Gorenjska, v soboto bodo gostovali na Kravjem balu v Ukancu v Bohinju (da imajo še starši kaj od dirke), naslednjo sredo na Jesenicah.
Primorski pokal OKI se začne ta petek ob 17. uri v grajskem parku v Logatcu, 22. t.m. bo naslednja preizkušnja v Cerknem.
Serija za osrednjo Slovenijo bo štartala 23. septembra v Ljubljani.
Več na oki.cult.si

Šolsko prvenstvo naslednji četrtek
Letošnje prvenstvo osnovnih in srednjih šol v gorskem kolesarstvu (še vedno le v krosu) bo v četrtek 22. septembra na Ravnah na Koroškem. Več

Blaža DNF v Heubachu
Blaža Klemenčič (Felt Ötztal X-Bionic) je bila edina slovenska predstavnica na krosu nemškega pokala, a je zaradi slabega počutja odstopila. Poroča “sorodna stran”

Dolomitenmann, 24-ič
Letošnjo štafetno hribovsko preizkušnjo Dolomitenmann nad Lienzom je dobila južnotirolska ekipa Robotunits z gorskim kolesarjem Hannesom Pallhuberjem.
Deseterica najhitrejših v mtb etapi s Čehom Kristianom Hynekom na čelu je bila videti kot vrstni red zelo močne evropske XC dirke. Nejc Černilogar je bil za ekipo Sitetalk 19. med kolesarji tridesetih “profi” ekip, štiri mesta pred njim pa Matjaž Mikloša za I feel Slovenia. Matjaža ne poznamo ravno kot gorskega kolesarja, je pa očitno zverinsko fit, saj je reprezentant v turnem smučanju. Hynek je padel med “amaterje”, kjer je bilo še več kot 80 štiričlanskih ekip, med njimi še ena slovenska 4 rocks.
I feel Slovenia je bila skupno 12., Sitetalk pa 14. med “profiji”, 4 rocks pa 61. med amaterji.
Slovenski kajakaš Nejc Žnidarčič, svetovni prvak v spustu, je bil član mednarodne ekipe International Bulls s francoskim kolesarjem Thomasom Dietschom, bili so peti med “profiji”.
redbulldolomitenmann.com
Foto zgodba pri Red Bullu

Chubby vabi
Bila je stava, in 1. oktobra se bo poraženec le v osnovni zaščitni opremi (ta ne vključuje oblačil ali suspenzorja) spustil skozi kranjskogorski bike park. Fotografiranje in snemanje je dovoljeno, promocija dogodka in objava materiala tudi, zato zmagovalec stave ne varčuje z napovedovanjem. Več na bikepark.si

DH Sljeme
Na Sljemenu nad Zagrebom so imeli minulo nedeljo po dolgih letih spet dirko v spustu. Brez žegna HBS. Prireditelj poroča na Dropbike.com

Novo za film Switch
Blaž Tomažin sporoča, da so za film Switch posneli še dva mojstra: mariborskega BMX asa Domna Fekonjo in koroškega DH nadobudneža Blaža Hölcla. Fotografije spodaj.

Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam