Loose Cycles Leatt akcija
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
28. junija 2017

Giantovo polnovzmeteno orožje za kros in maraton. 

Giant je predstavil nov model kolesa za kros Anthem v 29-palčni različici. Namenjen je tekmovanjem v krosu in maratonu, ima posodobljeno geometrijo za 29-palčna kolesa in sistem vzmetenja Maestro. Anthem 29 je na voljo v treh serijah, od povsem karbonske pa do nove ALUXX SL aluminijaste izvedbe.

Z izkušnjami Giantovih tekmovalcev zasnovani Anthem 29 naj bi tekmovalcem zagotavljal hitrost in učinkovitost na tehničnem terenu. Serija Anthem Advanced Pro 29 je sestavljena iz karbonskega glavnega okvirja in zadnjega trikotnika in je najlažji 29-palčni polnovzmeteni okvir, ki ga je Giant kdajkoli izdelal. Vsak izmed modelov z letnico 2018 ima 90 milimetrov vzmetenja zadaj in 100 milimetrov spredaj.


Novi Anthem ima bolj položen kot krmilne cevi in daljšo zgornjo cev. Krajša je tudi verižna cev in nova geometrija naj bi zagotavljala ravnovesje med učinkovitostjo vzpenjanja in spusta.

Vsi modeli imajo krmilno cev z nagibom 69 stopinj in sedežno cev s kotom 73,5 stopinj. Posodobljeni sistem Maestro vključuje nov amortizer, ki ima krajšo ročico za bolj učinkovito pedaliranje in zaviranje. Prav tako je novo vpetje Advanced Forged Composite, ki je lažje in bolj trdno kakor aluminijasta izvedba.

Modeli serije Anthem 29 so zasnovani s standardom Boost spredaj in zadaj in opremljeni s tehnologijo Giant Tubeless System, kar pomeni, da je vsako kolo dostavljeno z obročniki Giant WheelSystems in plašči tubeless.

Na naslovni fotografiji je karbonska, na spodnji pa aluminijasta različica. Foto Giant

Več informacij na giant-bicycles.com

Loose Cycles Leatt akcija
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam