6. oktobra 2009

Kolesarski dan ŠZLJ in KD Rajd. Šesterica na BMX dirki pri Dunaju. Italija: zmaga Blaže, Gulin na maratonu. Zlatko na Maxiju v Švici. Figarov video DH Gračišće. Bovec Outodoor Film Festival. Oktobrski Sokol. Klubsko DH točkovanje. Vzpon kronometer Rašica. Zaključka pri Calcitu in Homovčevih. Energija išče trenerja. Znanci pod Gračišćem. DH Skalinada Stari grad Samobor. Hrvaško-slovenski DH pokal?


Kolesarski dan ŠZLJ in KD Rajd. Šesterica na BMX dirki pri Dunaju. Italija: zmaga Blaže, Gulin na maratonu. Zlatko na Maxiju v Švici. Figarov video DH Gračišće. Bovec Outodoor Film Festival. Oktobrski Sokol. Klubsko DH točkovanje. Vzpon kronometer Rašica. Zaključka pri Calcitu in Homovčevih. Energija išče trenerja. Znanci pod Gračišćem. DH Skalinada Stari grad Samobor. Hrvaško-slovenski DH pokal?


V soboto na GR (foto KD Rajd)

V soboto na GR (foto KD Rajd)

Tudi štartna vratica so bila: "Glej tisto lučko!" (foto KD Rajd)

Tudi štartna vratica so bila: “Glej tisto lučko!” (foto KD Rajd)

Na novih štartnih vratcih v Vösendorfu, od leve proti desni: Neža Knez (74), Tilen Frank (4), Lovro Dejak (124), Luka Kljun (365), Jure Gorše (5) in Luka Kljun jun. (80) (foto MTB klub Ribn'čan)

Na novih štartnih vratcih v Vösendorfu, od leve proti desni: Neža Knez (74), Tilen Frank (4), Lovro Dejak (124), Luka Kljun (365), Jure Gorše (5) in Luka Kljun jun. (80) (foto MTB klub Ribn’čan)

Blaža na vrhu na Prevosturi (foto pianetamountainbike.it)

Blaža na vrhu na Prevosturi (foto pianetamountainbike.it)

Še vedno afriško razpoloženi Gulin na cilju v Adrii

Še vedno afriško razpoloženi Gulin na cilju v Adrii

Korziške stezice v novem Sokolu

Korziške stezice v novem Sokolu

Skrivnostna druščina ob progi v Gračišću (foto AD)

Skrivnostna druščina ob progi v Gračišću (foto AD)

Rajdov kolesarski dan na GR
Ljubljanski KD Rajd je v sodelovanju s Športno zvezo Ljubljane v soboto na Gospodarskem razstavišču priredil kolesarski dan, na katerem so otrokom pokazali nekaj kolesarskih spretnosti. Postavili so poligonček, imeli so tudi pnevmatska štartna vrata … Uspešno!
Več s fotogalerijo >>

Frank & Co. BMX
Šeterica Slovencev je namesto sobote v Ajdovščini vikend preživela na BMX dirkah v Vösendorfu pri Dunaju. Dobro je šlo Tilnu Franku (Team Everyday), ki je bil med elito v soboto 3. in v nedeljo 4., v nedeljski “open” dirki pa 3. Luka Kljun ml. je oba dneva zmagal med amaterji 9-12, Lovro Dejak je bil pri dečkih 15-16 3. in 2., Luka Kljun (vsi trije MTB klub Ribn’čan) je v nedeljo zmagal open dirko 10-13 … skupaj 9 slovenskih uvrstitev na stopničke.
Več pri MTB Ribn’čan in pri Tilnu >> 

Blaža zmagala v Italiji
Blaža Klemenčič (Pintatim) je zmagovalka 11. GF MTB “La Prevostura”. S 45 km dolgo progo s 750 višinci je opravila v 2 urah, 4 minute za njo je prikolesarila večkratna zmagovalka preizkušnje Iron Bike Sandra Klomp (Scapin Torrevilla Mtb), ki je pa priznala, da je bila Blaža premočna za njo. Blaža je imelal nekaj težav z verigo, drugače pa se je počutila odlično. Povedala je, da je na dirko prišla zato, da bi čimbolj podaljšala tekmovalno sezono, da ji ne bo treba preveč trenirat pozimi. Na dirki je sodeloval tudi Gilberto Simoni(Diquigiovanni Androni), ki je končal dirko na 8. mestu, medtem ko je pri moških zmagal Rus Aleksej Medvedev (Scapin Torrevilla Mtb). (P. Gulin) Več >>

Maraton “Su e zu”
V nedeljo se je v kraju Adria (RO) v Italiji odvijal 7. XCM Su e Zo per i Fossi. Sončen in topel dan je ob nasipe reke Pad privabil 400 bikerjev, med njimi tudi znana imena z Vrtojbenskih gričev Alessandra Fontano (gs. Forestale) in Michela Pittaccola (gs. Elisa). Tako kot v Vrtojbi je Michele tudi tu zmagal v kategoriji M2, absolutno pa je bil 7. Edini slovenski predstavnik Primož Gulin sem v cilj prišel 10 min za absolutnim zmagovalcem in je v kategoriji M2 zasedel 10. mesto izmed 50 tekmovalcev te kategorije. Trasa proge je bila dolga 53 km s 35 m višinske razlike. Potekala je po poljih, makadamih, nasipih in gozdičkih ob reki Pad, večkrat je prečkala razne kanale in nasipe, za ubiti moč v nogah pa so poskrbeli odseki mivke (na to sem navajen s Cape Epica), visoke trave in na sveže sfrizirane (namenoma) poljske poti. Za končni udarec je na koncu poskrbel še kontra veter. Kljub temu, da je bila proga ravninska ,pa je pri zelo velikih hitrostih, ki so v prvem delu dirke dosegale 45 km/h lahko zelo nevarna, o čemer priča to, da so kar trije tekmovalci končali v bolnici z zlomljenimi ključnicami in zapestji. Moram priznati, da je bila vožnja v skupini pri taki hitrosti in vidljivosti skoraj 0 metrov zaradi nastalega prahu prav srhljiva in samo nemočno si čakal, da se ti kaj zgodi. Po 20 km se je hitrost občutno zmanjšala, a skoraj nikoli padla pod 27 km/h in izoblikovale so se manjše skupinice. V glavnem eno samo pritiskanje na pedale na velikem zobniku na skoraj maksimalnih pulzih in če si se hotel držati s skupinico, ni bilo postanka na okrepnih postajah, tako da si prišel v cilj dehidriran in robu krčev. Osebno sem imel najvišji povprečni pulz to sezono na dirkah. Pa naj še kdo reče, da je ravnina lahka. (P. Gulin) Vrstni redi >>

Zlatko na Maxi Avalanchu
Ljubljančan Zlatko Sofrić (Prva roka) je bil edini slovenski predstavnik na zadnji dirki serije maratonskih spustov Maxi Avalanche v Flimsu v Švici. Zasedel je 78. mesto med 156 uvrščenimi, v svoji kategoriji master 30 pa 22. Najhitrejši so bili Francozi: Remy Absalon predFranckom Parolinom in Karimom Amourjem. 
Vrstni redi >>

Video Gračišće by Figaro
Proudkcija Figaro je tako kot smo že vajeni hitro po dirki postregla s filmčkom z ravno pravo mešanico traparij, akcije in malce drugačne glasbe (beri: ni kakšna naporna novodobna rokerska zvrst). Video >>

Bovec Outdoor Film Festival
Bovški festival outdoor filmov bo letos potekal 29. in 30. decembra. Prijave so odprli na novi spletni straniboff.si. V prvi izvedbi pred dvema letoma je gorsko kolesarstvo dostojno zastopal koroški film FreeKor. Lani je svojega Film Four prijavil Drč, a (predvsem zaradi občasno nekorektne vsebine) ni prišel na spored. Bomo letos na velikem platnu bovškega kulturnega doma videli mtb film?

Oktobrski Sokol
Izšla je osma letošnja številka revije Sokol. Nekateri kolesarski prispevki:
– Uroš in Grega sta se učila nastavitev položaja na kolesu po Specializedovi formuli BG FIT;
– Tomaž, Jaka in Grega so bili na sejmu Eurobike in sestavili prvi del poročila na šestih straneh;
– Denis in Lado sta kolesarila po Korziki;
– Nataša je odkrivala Posočje;
– Rok Kovač o svojem non-stop podvigu po Poti kurirjev in vezistov (1.150 km, 35.000 v.m.).

Klubsko DH točkovanje
Ker koordinatorjev računalnik očitno drema, so pri MTB Trbovlje/Specialized sami izračunali končno klubsko lestvico pokala v spustu: 1. MTB Trbovlje/Specialized 4194 točk, 2. ŠD Supersnurf4087, 3. Enduro Mulisha 4076. Več in tudi nekaj o Tanji Jerman na Lake Tahoe >>

Nicoletti najhitrejši na Rašico
Sobotni 14. kronometer na Rašico s štartom v Selu pri Vodicah je s časom 15:13 dobil mladinec Klemen Nicoletti (Energija Team). Zaradi globoke peska rekord vzpona ni padel.

Nedeljska zaključka
Minuli konec tedna se je za konec sezone družilo, furalo in jedlo na vsaj dveh koncih – v soboto v T’hin’u sKD Calcit Kamnik in v nedeljo pri Homovčevih na Črnem Vrhu nad Idrijo. Natančnejših poročil ni, zatorej sklepamo, da je bilo super.

Energija išče trenerja
Ne čisto trenerja za delo z najhitrejšimi temveč za delo z mladimi od 10 do 15 let. Zaželeno opravljeno izobraževanje za učitelja gorskega kolesarstva ali trenerja kolesarstva. Dobijo se dvakrat do trikrat tedensko za do urico in pol. Če te zanima, se oglasi na mail >>

Kdo so?
Na DH Gračišće je video kamera mtb.si v nasprotno sonce ujela tri face. Glej fotografijo na desni. Eden je slovenski XC tekmovalec, ob njem je v slovenskem reprezentančnem dresu njegova Istranka, drugi možak je hrvaški XC tekmovalec.

DH Skalinada Samobor
Tudi hrvaškega DH pokala je konec, a 24. oktobra bo v Samoboru še ena dirka v spustu – DH Skalinada Stari grad. Na strani kluba BBK Šišmiš zaenkrat bolj malo, tu pa je video napoved >> 

Cro-Slo DH pokal?
Zanimivo debato je na forumu hrvaške strani Dropbike sprožila ideja o skupnem hrvaško-slovenskem pokalu v spustu. Zdaj vsaj vemo, zakaj nekateri v Sloveniji nastopajo toliko kot Thompson …

Sledite nam