13. maja 2020

Tokrat mislimo takega z žičnico, pohorskega. Pa datumi odpiranja v Avstriji, dve odpovedi prireditev, napoved novosti v Pomurju in dve makadamkarski branji.

Bike park Pohorje je odprt!

Pravzaprav le proga Redline, ampak hej, koliko parkov je pa odprtih v Evropi?!
Gondola med 9. in 18. uro vozi vsako polno uro. Do petka, ko odprejo progi Flow line in World Cup. Pa še novost, družinsko, ki poteka vzporedno s flowom (glej fotografijo).
Pa še dve novi pripravljajo!
www.bikeparkpohorje.si

Naslovna fotografija Jože Kokol/Bike park Pohorje

Avstrijski parki

Avstrijski kolegi so lepo zbrali datume, ko se odpirajo parki v njihovi državi (in kakšen čezmejni). Poglej na www.lines-mag.at.

{loadposition inside}

Odpoved: Bajkafest

Letošnji dolenjski festivalček Bajkafest, ki bi moral biti na Otočcu natanko čez mesec dni, 13. junija, je žal dokončno odpovedan. Predsednik organizacijskega odbora Jože Zupančič je lepo napisal na FB dogodku.

Odpoved: Transalp

Odpovedana je tudi tradicionalna etapna dirka čez Alpe do Gardskega jezera, Maxxis Bike Transalp (5.-11. julij). Prihodnje leto v sedmih etapah od 4. do 10. julija iz Naudersa do Rive, pravijo na bike-transalp.de. Prijave odprejo 5. julija, štartnino imate nekateri že plačano …

Bike center Moravske Toplice

TIC Moravske Toplice v sodelovanju z Ride Goričko načrtuje odprtje Bike centra. Pripravljenih je že enajst kolesarskih poti, poroča vestnik.si.

Makadam telebani, drugič

Primož Kališnik je spisal drugi in zadnji del Makadamkanja za telebane, odlično branje! Beri na delo.si/polet.

Na Lojblpas

Z runda.si pa tokrat reportaža o Matejevem podvigu na stari prelaz čez Ljubelj. Beri na runda.si.

Sledite nam