14. julija 2011

Poročilo s sobotnega naj slovenskega BMX kontesta … pardon, jama. V nedeljo 7 Slovencev na Transalp. RAP treking. Downhillovci v Kamniško Bistrico. 3x gravitacijski video iz poletnega parka na Krvavcu.


Res vroč beemiks džem

Največji BMX “kontest” v Sloveniji je pravzaprav “džem” (to je še malo bolj na izi kot taprava tekma). To je bil Pepsi Evolution Jam minulo soboto v ljubljanskem parku, ki se mu ljudsko reče “pri POP TV”. Če mu je lani jeseni pripadal še prideven notranji, saj je bil v sveže odprtem Urban Roofu, smo mu letos z lahkoto prilepili pridevnik vroč.
Smetano so v obeh kategorijah (do in nad 16 let) pobrali Hrvatje. Pri tavelikih, kjer je zmagal Igor “Poki” Vukadinović pred Jurico Baraćem, je domačo čast ubranil Voranc Kumar s tretjim mestom
Poročilo s fotogalerijo na urbanroof.si

Uvodna fotografija urbanroof.si

Slovenci rekordno na Transalpu
V nedeljo se v Mittenwaldu v Nemčiji začne 14. Transalp, čezalpska etapna dirka do Gardskega jezera z uradnim nazivom Craft Bike Transalp powered by Nissan. Med 550 dvojicami iz 37 držav bo tudi rekordno število Slovencev: tri moške dvojice in še en junak pod SLO z nemškim bivališčem v mešani ekipi. Doslej je bila ravno nekako bienalno kakšna dvojica … Če bodo delili kakšno izkušnjo z nami, pa še ne vemo.
www.bike-transalp.de

Rap kros (treking maraton)
Minulo nedeljo so v okviru prvega vikenda RAP (Race Around Pohorje) izpeljali tudi prvi “RAP cross”, t.i. “kolesarski maraton” na 33 oziroma po drugi navedbi 36 km dolgi trasi z nekako 1100 v.m. Preizkušnjo je uspešno opravilo 53 kolesarjev in 9 kolesark. Bolj znana mtb imena je najti na vrstnem redu 150 km dolgega cestnega maratona. Morda zaradi pripisa pri krosu: “Trasa je primerna tudi za treking kolesa”.
www.rap-maribor.com

Kolesarji in downhillovci
mtb.si vzpodbuja vse, kar se vrti in kotali, čeprav se včasih pošalimo na tuj račun. Tokrat se malo praskamo po glavah in se muzamo ob razpisu iz Kamniške Bistrice, ki nas deli na “kolesarje in downhillovce” (to je verjetno to pleme, ki se mu pozimi reče bordovci) in slednje nagrajuje za čim več spustov z Velike Planine med 15. julijem in 15. septembrom. Da tam ni nobene legalne kolesarske poti, je verjetno odveč omenjati.
Tema na Tabli

Poletni park Krvavec
Prejšnji teden je naš Andrej D. obiskal novo pridobitev Krvavca, poletni park. To je 10 različnih športnih dejavnosti za eno karto (le najem gorskega kolesa je potrebno plačati posebej), vse v bližini zgornje postaje gondole oziroma okoli Sončka. Preizkusil je celo gravitacijsko ponudbo – kolesarsko progo, debelogumi skiro monster roller ter največjo norišnico od vsega, mountain cart, sedeč terenski bolid s krmilom in dvema disk zavorama, za vsako zadnje kolo posebej, kar seveda zagotavlja uživaško drsenje slozi zavoje. Upravljalec kolesarske proge Gorazd Stražišar bi temu vozilcu najraje posvetil kar nekaj različnih prog.
Skupin naspidiranih bajkerjev v poletnem parku ne bomo videli. Za nekaj aktivnih uric z družino ali družbo pa je zadeva več kot odlična. Nekaj furic po nezahtevni, tekoči mtb stezi (za prihranek pripeljite svoje kolo s seboj, lahko je tudi trdak), potem pa poskusit še drugo.
Andrej se je tako zabaval, da tile posnetki tehnično niso v ponos ne njemu ne v kameri. Pa jih vseeno objavljamo.

Sledite nam