8. maja 2013

Za nami je prvi otroški kolesarski izziv sezone, poročilci z Granfondo 53,3 in prvih dveh dirk avstrijsko-madžarsko-slovenskega prvenstva, Kainz podrobno z maratona Garda, zvezde na DH Buzet in XC Gorica, odprta 2 od treh parkov, na obisku pri Hribovšku, DH v Ekipi.

OKI 2013
Prvi letošnji otroški kolesarski izziv (OKI) je bil v soboto v Idrijski Beli. Naslednji termini še niso znani, se pa pojavijo na oki.cult.si
Fotogalerija na Cultovi facebook strani

Na uvodni fotografiji mlada rdeče-črno-bela Slogina druščina v nedeljo na prvem OKIju sezone. Foto OKI.

Granfondo 53,3
Na 45 km dirki za Friuli MTB Challenge so v nedeljo nastopili trije Slovenci iz treh severnoprimorskih klubov. Tomaž Volčič (KK Pantal) je bil ob treh padcih 20. skupno in 2. v kategoriji master 2. “Trenutno sem v zelo dobri formi. Tako kot na Tilimentu sem tudi tukaj dobro štartal in se držal vodilne skupine. Zaradi padcev sem izgubil vodilne, a žal tudi to spada zraven, ko dirkaš na meji. Zaostanki za prvimi v skupnem seštevku so še vedno dokaj visoki a se zavedam dejstva, da so vodilni mladi, sveži fanti ter z odličnim materialom ‘pod ritjo’. Seveda se mi pozna tudi več kot desetletna totalna odmaknjenost od kolesarstva,” je povedal nakdanji mladinski reprezentant na cesti, ki je letos obetavno okrepil slovensko konkurenco maratoncev.
Primož Antler (KK Djak) je bil 84. skupno in 17. v master 2, naš poročevalec Borut Klančič (DEŠ Fleš) pa 145 skupno med več kot 300 udeleženci in 24. v master 2.
Proga pravijo da je imela veliko vzponov, sicer pa je vodila po razgibanem terenu po gozdu, vinogradih in travnikih, na razmočeni zemlji in skalah je bila ponekod tudi nevarna.
Vrstni redi

At-Hu-Si BMX
V Vosendorfu v Avstriji so minuli konec tedna dvakrat dirkali za točke avstrijsko-madžarsko-slovenskega prvenstva. Od Slovencev (natančneje članov mariborskega BSX teama) je bil najuspešnejši Staš Lukič, ki je med 9-10 letnimi dečki oba dneva zmagal, v nedeljo je bil drugi njegov klubski kolega Gaj Gorza. Nadaljevanje že ta konec tedna na Madžarskem. Vsi vrstni redi (glej prvi in drugi “lauf”)

Kainz z maratona Garda
O letošnjem maratonu na bike festivalu na gardskem jezeru smo na kratko poročali, na bicikel.com pa se je preizkušnji na novi trasi podrobneje posvetil udeleženec Matej Kainz.

Buzet bo hud
DH Buzet, mednarodna dirka za hrvaški in slovenski pokal, bo ta konec napet. Več kot 200 prijavljenih iz osmih držav, med njimi italijanski prvak Lorenzo Suding, povratnik Alan Beggin, zanimivi Britanci in Francozi … pa naš lanski pokalni prvak Nejc Rutar na enduro kolesu. Polfinale v soboto in finale v nedeljo! downhillbuzet.net

XC Gorica
To nedeljo 12. maja pride italijanska mednarodna serija v krosu z vsemi zvezdniki vred v Gorico. Več o 11. XC nagradi Gorice na caprivesimtbteam.it, tudi v angleškem jeziku.

2 parka delujeta, tretji prihaja
Bike park Pohorje so zagnali 27. aprila, Fun bike park Kranjska Gora 1. maja, otvoritev Bikeparka Javornik pa je napovedana za soboto 18. maja.

Na obisku pri Boštjanu Hribovšku
Če prav razumemo, je XC tekmovalec Calcit bike teama našel prostor v sindikalnem glasilu Elektro Ljubljana. Beri na calcit-bike.com

DH je mainstream
Napoved DH sezone svetovnega pokala prejšnji teden na spletni strani časnika Ekipa, povzeto po STA. ekipa.org

Sledite nam