20. januarja 2016

Krokarjev eliminator, dve vikendaški, zimska liga, Energijin blog, sosedske rošade, Rogla, vipavski ciklokros, osebni trener Matjaž, Kope in Rocky Mountain.

Krokarjev eliminator

Dirka na izpadanje v izvedbi kolesarskega društva Krokar bo 30. januarja na Dobrni. Če nimaš svojega tolsteža, ti ga posodijo. Na voljo bo namreč tudi čreda Scottovih Big Edov. Vse dodatne informacije v našem koledarju.

Snežni vikend

Če imaš voljo ali čas. Ne pozabi! V soboto dogaja pod Peco. Na sporedu bo prvi snežni veleslalom na kolesih. Če še nisi zasledil, tudi v našem koledarju. V nedeljo pa lahko skočiš k sosedom v Delnice, kjer boš lahko “dirkal” po snegu. Razpis tukaj.

Zadnji CX

23. januar je rezerviran za zadnjo dirko ciklokros sezone. Kje? V Vipavi. Burja zagotovljena! No, upamo, da samo med tekmovalci. Vse informacije najdeš tukaj in tukaj.

{loadposition inside}

Zimska liga

Zadnja postaja zimske serije dirk v krosu je bil Žminj. Zmaga v kategoriji do trideset let je šla v roke Gregorja Dimica (Energijateam.com), med mlajšimi masterji pa Janezu Dejaku, prav tako Energija. Dimic je bil nahitrejši tudi absolutno. Rezultate po kategorijah najdeš tukaj, zmagovalno tabelo mlajših kategorij na tem mestu, obširnejše poročilo pa na prijavim.se.

Energijin blog

Mitja Tancik predstavi menjavo blokejev oziroma zapenjalnih ploščic. Hvala za še en dober nasvet Energija bikes. Preberi tukaj.

Novosti pri sosedih

Hitra znanca s spustov v regiji, Avstrijca David Trummer in Manuel Gruber, odslej skupaj v ekipi RRP. Nekdanji Revolution Racing Project je odslej Rose Racing Project, v ekipi ostaja še Čehinja Jana Bartova, lanska zmagovalka evropske DH serije iXS. Poleg je še Šved Marcus Hansson. Nemec Johannes Fischbach pa se je, kot smo že objavili, pridružil ekipi Radon Magura Factory Racing Team.

Budin svetuje

Dvakratni državni prvak v krosu Matjaž Budin, trener kolesarstva in fitnesa, v blogu razloži kako vadba moči vpliva na kolesarske treninge. Če nisi prebral njegovih preteklih zapisov, preberi na njegovi spletni strani.

“Fristajl” teden

Na Rogli, med 23. in 28. januarjem, deskarji, smučarji prostega sloga in zabava na polno. Več na rogla.eu.

S tolstimi na Kopah

Prejšnji petek so imeli na Kopah poleg žura in smučanja tudi predstavitvene vožnje s tolstimi kolesi. In ravno tam naj bi kmalu zaživel tudi demo/test center za kolesarske snežne vožnje.

Rocky Mountain

Kolesa izpod skalnatega gorovja zopet v Sloveniji. Z novim distributerjem. Informacije o novostih lahko spremljaš na facebooku.

Sledite nam