28. septembra 2010

Jeri Muzga med uživače. Jauk in Žakljeva prva na Blegošu. Na Valvasor kategorija za kolesa 15+ kg! Bunnyhop tekma Ljubljana z udeležbo policije.

Jernej Muzga gre med uživače
Konec svoje tekmovalne poti je dosegel Jernej Muzga (Calcit bike team), v zadnjih letih redni član prve peterice slovenskega krosa. “Jeri” se poslavlja pri 24 letih, do kolajn na državnih prvenstvih je redno prihajal v konkurenci mlajših članov. Oglej si njegovo izjavo na videu >>

Jauk in Žakljeva prva na Blegošu
V nedeljo so kolesarji dvanajstič napadli Blegoš v vzponu za veliko nagrado Kras Sežana v organizaciji ŠD Marmor Hotavlje. Ob slabih vremenskih obetih je šlo tokrat na pot je 58 kolesarjev, nekako tretjina siceršnje udeležbe. Tudi rekorda nista padla, absolutna zmagovalca pa sta bila tokrat Marjan Jauk in Tanja Žakelj. Za legendo Jaukom, ki je bil dva tedna prej absolutno drugi na DP v vzponu na Begunjščici, sta se uvrstila njegova varovanca iz Ganesha teama Dejan Vračič in sveži očka Iztok Dogša.
Poročilo, vrstni redi in fotogalerija na strani ŠDMH

Jauk si je na Blegoš zaman želel še enega dvoboja z Juretom Robičem, s katerim sta se prejšnjo soboto pomerila na cestnem vzponu na Koreno: zmagal je Jure pred Marjanom, tretji je bil še ena legenda slovenskega kolesarstva Valter Bonča. “A to je bil zadnja od najinih številnih borb na kolesu. Dogovorila sva se, da se udariva še na Blegoš. To mi je bil dodaten motiv, da sem se še bolje pripravil …” je napisal Marjan in poslal njuno zadnjo skupno fotografijo.

Vzpon za sovražnike vzponov? Kategorija 15+ kg
KK Završnica je za soboto razpisala malo drugačen vzpon iz Završnice na Valvasor. Pozor, poleg vseh običajnih kategorij so razpisali še kategorijo za kolesarje s kolesi nad 15 kilogrami! Za vsako kilo več dobite minuto “hendikepa” oziroma kolesar s težo kolesa od 15 do 15,99 kg bo štartal s štirimi minutami pribitka v primerjavi s kolesarjem s težo kolesa nad 19 kg.
Kolesa bodo tehtali z uradno tehtnico. Oprijeti dresi, obrite noge in bidoni so v tej kategoriji prepovedani.
Po podelitvi so prireditelji obljubili, da udeleženci ne gredo v dolino po cesti temveč po skrivni stezici.
Štartnine ni (za nobeno kategorijo). V primeru dežja bo vzpon v nedeljo.

Ulično banihopanje
V nedeljskem večernem banihop kontestu pred Bi-ko-fetom v Ljubljani so člani ŠD LIFE premagali policiste na kolesih. Ampak samo v skakanju v višino, sicer so zmagali policaji in skrajšali tekmovanje. Fotogalerija

Sledite nam