18. julija 2012

Maraton Salzkammergut, etapni Transalp, Superenduro Pro 4 s poškodbo Kordeža, avstrijsko DP DH, peta generacija TK vodnikov, video 4X Plave, Guru v Stotki, mtb v oddaji Na lepše, g. in ga. Štupar.


Salzkammegurt, Moko 10.!

Sezona maratonov. V soboto je bil na vrsti Salzkammergut Trophy v Bad Goisernu, največji maraton v Avstriji.
Borut Ramšak – Moko (Ganesha team) se je odlično odrezal na “klasični” 119,5 km razdalji z 10. mestom in 39 minutami zaostanka za zmagovalcem Christophom Soukupom. Še šest Slovencev je dokončalo to traso med 750 kolesarji, če smo prav šteli.
Tudi na “kratki” 73,6 km trasi smo imeli Slovenci dva predstavnika pod vrhom: Silva Pšeničnika (MTB Koroška) in Petra Šantla (MTB Gortina) skupaj na 21. mestu med petstoterico udeležencev.
Na najdaljši, 211 km trasi z več kot 7000 v.m., smo imeli Slovenci (in Hrvati) predstavnike le med številnimi, ki niso prišli do cilja. Deževen dan ni ravno pomagal …
Vrstni redi

Uvodna fotografija? Spada k zadnji novici. Foto Brane D.

Transalp, Kainz in Lindič lepo grizeta
Za udeleženci etapne preizkušnje Transalp je pet etap. Odlično se drži slovenska dvojica Matej Kainz/Primož Lindič (Bicikel.com), ki je redno v prvi petdeseterici moških dvojic, danes sta bila od Scuola do Livigna 40., skupno pa sta bila po 4. etapi med petdeseterico med 160 preživelimi moškimi dvojicami.
Na Transalpu je še ena slovenska dvojica in še en posameznik, Bojan Bohorc v mednarodni masters dvojici, na včerajšnji lestvici skupno celo pred Keinzem in Lindičem. Še tri etape do sobotnega zaključka v Rivi del Garda.
Z nekaj zamika Transalp spremlja bicikel.com, mi pa bomo kaj zbrali na koncu.

Superenduro Pro 4, Kordež out
Četrta “pro” preizkušnja italijanske serije Superenduro v Madesimu, po prologu in štirih “brzincih” od Slovencev najvišje Valter Krajnik (Orbea Geax) na 39. mestu, Jaka Tancik (Energijateam.com) 43. med 113 uvrščenimi. Ana Zupan (Energijateam.com) četrta dama.
Robi Kordež (Orbea Geax) je odstopil po prvi etapi, v kateri je bil 23. Nekako z bolečo dlanjo ni mogel sam popravit kolesa, pravi. Diagnoza: zlom dveh dlančnih kosti. Upa na vrnitev do Javornika. Endura, ne DP v krosu in spustu …

Avstrijska DH prvaka Anita in ‘Hias
Presenetljiva zmagovalca avstrijskega prvenstva v spustu v Schladmingu sta Anita Molcik in Mathias Haas. Od Slovencev sta na oder za zmagovalce v “open” konkurenci stopila Jure Žabjek (Rajd Trek) na 3. pri mladincih in Florjan Cehner (Enduro Maxxis SRAM) pri U17. Cehner klubski kolega Peter Mlinar je bil najhitrejši Slovenec med člani z 11. mestom.
Glavno slovensko orožje med člani je bil sicer Aleš Virtič (Rajd Trek), a si je na treningu poškodoval prst in ni nastopil, za slovensko prvenstvo ta konec tedna naj bi bil “sestavljen”.
Vrstni redi polfinale in finale (PDF)

Novi TK vodniki
Komisija za turno kolesarstvo Planinske zveze Slovenije je izšolala že peto generacijo turnokolesarskih vodnikov. Poročilo na pzs.si

Video 4X Plave
Sobotno državno prvenstvo v 4X od 9. minute v oddaji Športna mreža na TV Koper. Glej na tvslo.si

Guru v 100tki
Stotka je brezplačna revija Financ za “zrele”, urednik Gorazd Suhadolnik (tudi ljubiteljski kolesar) se je zanjo pogovarjal z Gorazdom Stražišarjem. Zanimivo tudi o zakonodaji. Beri na stotka.net

Na lepše z mtb
V turistični oddaji Na lepše na TV Slovenija nekaj o mtb obetih na Voglu ter o že znani ponudbi na Krvavcu (za pogledat že zaradi Gorazda s Scottom), kolesarjenje na Veliki planini pa so prikazali malce drugače, kot si verjetno večina bralcev mtb.si predstavlja “gorsko”. Glej na tvslo.si

Gospod in gospa Štupar
Slika v uvodu, novička za zaključek: državni prvak v spustu iz leta 2004 Janez Štupar je v soboto končno izpolnil pričakovanja in vzel Jano. Čestitke! Dopisnik Brane D. poroča:
Civilna poroka je bila v krogu domačih in prijateljev na kozjanskem gradu Podsreda, (kamor se je nekdanji spustaš “šatlav” s kočijo), cekvena pa v cerkvi v Podsredi na Kozjanskem. Fešta se je do zgodnjih jutranjih ur nadaljevala na turistični kmetiji Bratuša v Črešnjevcu ob Bistici.
Konec poročila. Bi bilo za uvest rumeno rubriko, ha?

Sledite nam