20. aprila 2010

V Trbonjah začetek Koroškega pokala. Prejšnji teden MTB Polet. Planet šport 12 s Cape Epicom. Sea Otter Classic in težja vrnitev v Evropo na začetek sv. pokala.

Anderluhova je hitra, pa še fotoaparat jo ima rad (foto Emil Makan)

Anderluhova je hitra, pa še fotoaparat jo ima rad (foto Emil Makan)

Na štartu v Trbonjah (foto Emil Makan)

Na štartu v Trbonjah (foto Emil Makan)

Dogša v varni prednosti (foto Emil Makan)

Dogša v varni prednosti (foto Emil Makan)

Gostujoči urednik Gorazd v Poletu

Gostujoči urednik Gorazd v Poletu

Hja, včeraj smo jih preveč nabutali, pa nam je skoraj zmanjkalo špeha za Tahitre. Tako hudo je, da moramo začet z vzponom!

Vzpon Trbonje
Z napadom 78 kolesark in kolesarjev iz Trbonj na Cvitrško sedlo se je začel Koroški pokal. Pri moških je bil znova najmočnejši lanski skupni zmagovalec Iztok Dogša (Ganesha team) pred Primožem Lindičem in Klemnom Hojnikom (oba MTB Koroška), pri damah pa Natalija Anderluh (MTB Koroška) pred Urško Vranjek (Bicikel.com-BCbejbe) in Avstrijko Roswitho Hense Simenko.
Novica na MTB Koroška >>

MTB Polet
Prejšnji četrtek je imela priloga Polet svojo pod-prilogo o gorskem kolesarstvu. Gostujoči urednik Gorazd Stražišar je natresel nekaj že znanih, a vedno uporabnih modrosti: o izbiri kolesa po razredih, o (i)legalnosti našega početja, o nastavitvah kolesa … Beri tukaj >>
Nekdaj obsežni in podrobni katalog se je skrčil v predstavitev modelov koles treh trgovcev: Elan, Velo in Hervis; pa še očal in čelad ene znamke. Maalce premalo za prerez trga … Zato pa spoznamo znano znamko vzmetnih vilic Federgabel.

Planet šport 12
Dvanajsta oddaja Planet šport z RTV Slo 2 je zdaj na ogled tudi na spletu. Uvodni prispevek je z južnoafriške etapne mtb preizkušnje Cape Epic, sledi še deskar Marko Grilc, “luža” na Krvavcu ter pregled dogajanja v minulem mesecu.
Trinajsta oddaja bo na TV drugi konec tedna v maju, v njej pa bo med drugim prispevek z Monster testa – DH Javor Trbovlje.

Morska vidra
Minuli konec tedna je bilo spet pestro nad Montereyem v Kaliforniji, na tradicionalni prireditvi Sea Otter Classic. Najhitrejši:
XCO ž: 1. Georgia Gould, 2. Lene Byberg, 3. Catharine Pendrel
XCO m: 1. Burry Stander, 2. Geoff Kabush, 3. Todd Wells, 4. Christoph Sauser, 5. Roel Paulissen
DHI ž: 1. Melissa Buhl, 2. Rachel Atherton, 3. Tracy Moseley, 4. Sabrina Jonnier, 5. Leigh Donovan
DHI m: 1. Jared Graves, 2. Aaron Gwin, 3. Brian Lopes, 4. Mick Hannah, 5. Cameron Cole, 6. Dan Atherton, 7. Eric Carter, 8. Steve Peat, 9. Justin Leov, 10. Chris Kovarik
PSL ž: 1. Jill Kintner, 2. Atherton, 3. Jonnier, 4. Buhl, 5. Donovan
PSL m: 1. Hannah, 2. Gwin, 3. Jared Rando, 4. Graves, 5. Greg Minnaar
Super D m: 1. Carl Decker, 2. Marco Aurelio Fontana, 3. Manuel Fumic
www.seaotterclassic.com

Ops, kako pa zdaj v Evropo?
Super, začetek sezone v Kaliforniji. Teden dni pred začetkom svetovnega pokala v Veliki Britaniji. Ja, če bi letalski promet deloval normalno. Kupu ekip v krosu (Specialized, Maxxis Rocky Mtn, Cannondale, Subaru Gary Fisher, Giant, Kona, Trek …) gre za nohte, da bodo pravočasno prišli v Dalby Forest v Yorkshiru.
Roel Paulissen na Twitterju sporoča, da je dobil let za Amsterdam. Geoff Kabush je vesel, da v četrtek leti v Pariz in upa, da bo lahko od tam pravočasno prišel na Otok.

Sledite nam