22. avgusta 2012

Virtič, Mlinar in Hölcl prvi trije na tirolskem DH. Makan tik za kolajnami na EP. Tabor KTK v Koprivni. Nova številka revije Biker. RB Backyard Digger Beograd.

Koroška 1, 2, 3
Ko se koroška trojica odpravi na lokalno DH dirko v Hopfgarten na avstrijsko Tirolsko, se zgodi pa tole: Aleš Virtič (Rajd Trek) postane zmagovalec dirke King of the Hill, Peter Mlinar je drugi, Blaž Hölcl (oba Enduro Maxxis Sram) pa tretji. FB stran parka Hopfgarten

Na uvodni fotografiji Blaž, Aleš in Peter s kolajnami.

Veteranski maratonci v Gradcu
Evropsko prvenstvo v maratonu za kategorije masters je bilo minulo nedeljo zopet na 104 km trasi pri Gradcu na avstrijskem Štajerskem. Med nekaj znanimi imeni z EP v krosu v Kranjski Gori sta bila na štartu tudi dva Slovenca: Emil Makan (Enduro Maxxis Sram) je zasedel 34. mesto oziroma 4. v svoji kategoriji master 2, Aleš Boben (MTB Trbovlje/Specialized) pa je bil 59., 9. v kategoriji. Bobi je imel sper veselico, ki jo je opisal v svojem blogu.
Sočasno je potakal tudi maraton svetovne serije UCI, ki ga je dobil Avstrijec Christoph Soukup, edini slovenski predstavnik Borut Ramšak (Ganesha team) pa ni prišel do cilja. Njegov klubski kolega Samo Rauter je bil 8. na 66 km trasi.
Vrstni redi

4. tabor KTK
Komisija za turno kolesarstvo Planinske zveze Slovenije je med 10. in 15. avgustom v dolini Koprivne na Koroškem izvedla svoj četrti tabor. Maacovo poročilo s fotogalerijo

Revija Biker avgust/september
Slovenske reviji sta združili poletne številke, zato pa je v avgustu (vsaj na Hrvaškem) na trafikah nova številka revije Biker, saj združuje avgust in september. Mnogi ste revijo opazili in celo kupili na dopustu, kupujejo pa jo tudi Slovenci ob meji.
V novi številki so preskusili osem gorskih koles, poročali z nekaj tekmovanj, predstavili novosti za 2013, v turnem delu pa vas odpeljejo na razgledne točke nad Novim Vinodolskim. Z GPS sledjo vred, uporabno za počitnice – če ne letošnje, pa v prihodnjem letu.
www.facebook.com/biker.magazin

RB Backyard Digger Beograd
Dirt park blizu beograjskega letališča Surčin, s katerega smo pred leti že objavili reportažo, je v akciji Red Bull Backyard Digger dobil novo obliko. Pred dnevi so se tam pomerili BMX in MTB fristajlerji iz regije, prva tri mesta pa so odnesli Hrvatje z Leom Gambocem na čelu. Pa končajmo z videom iz Srbije!
Več na redbull.rs

Sledite nam