30. aprila 2020

Festival furanja po tleh in po zraku, ki se je preselil v Kočevje, se seli tudi z datumom. Oglej si video in fotografije s trenutno največjega MTB gradbišča v državi.

Se tudi ti sprašuješ, če si je ekipa BATT že z logotipom Flat Out Days sama začrtala Kočevje kot njihov naslednji, največji in najboljši peskovnik? Ne?

No, jaz mislim, da ja. Ker ekipa vztrajno sili med faking medvede in samo čakam dan, ko bo Perše poslal sliko iz bagerja z medvedjo kožo na hrbtu, Revenant style!

Pred bombončki pa najprej najpomembnejša informacija. Zaradi trenutne situacije z netopirjo gripo se bo FOD 2020 prestavil na nov datum (vzami telefon in piši v koledar … 3, 4, zdaj): 13.-16. avgust 2020, kar pomeni, da je še več časa za izgradnjo ne samo velike linije za proje ampak tudi ostalih planiranih linij za nas, navadne smrtnike.

Največje MTB gradbišče v državi

Velika linija Flat Out Days pa je že dobila epske razsežnosti, s štartom med medvedjimi brlogi in koncem z močnim izlivom riderjev čez cesto (glej naslovno fotografijo!) na najbolj odprti točki MTB trail centra Kočevje. Spodnji jumpi so strateško postavljeni tako, da ima publika najlepši razgled nad dogajanjem tudi iz toplega objema šanka s hladnim pivom.

Ker je pa to event od riderjev za riderje, je velika linija razpeljana visoko v gozd in ni samo serija velikih kickerjev, ampak je dolga in tekoča z blažjim začetkom ter divjim koncem.

Za delček sekunde boš tudi ti, navadni smrtnik, občutil hype velike linije, saj sta na štartu združeni velika in malenkost manjša linija, po kateri se bomo za časa FOD lahko tudi vsi ostali furali, proji se bodo pa odcepili in začeli pridobivati hitrost za prvi desni batina transfer, mi pa bomo nadaljevali po začrtani jump liniji.

Lokalna ekipa trail builderjev in BATT Crew že več kot en mesec pridno kopljejo, včerajšnji dež je pa super, saj se prahu ne da šejpati. Uredili so že dirt linijo, single linije in seveda šanke na travniku, da bo pivo vedno pri roki.

Kako pa je vse to videti, si poglej v videu Klemna Humarja s terena, v katerem ti bo gazda Jan Perše razložil še več!

Očesna jajčka ti pa poboža tudi Kristjan Vreček s svojimi 50 sekundami iz MTB trail centra Kočevje.

Pa ne pozabi na nov datum!

13.-16. avgust 2020

Se slišimo/vidimo v kratkem!

BB

Fotografije Klemen Humar @klemenhumar


Preberi še

FlatOut Days 2020 od 25. do 27. junija na novi lokaciji!

Sledite nam