30. novembra 2010

KZS na obisku v Uniorju. Mlinčki Korošcu. Zimska liga Roč. EP DH/4X v Zermattu. Video: Den Devils dirt jump Maribor.
Na obisku pri modrih orodjarjih
Zreški Unior vsi poznate, saj ga verjetno ni med vami, ki doma ne bi imel kakšnega kosa njihovega orodja. Modri iz Zreč so iz leta v leto bolj povezani s kolesarstvom, deloma zaradi orodja, deloma zaradi turistične ponudbe Rogle in tudi Krvavca, saj oba centra sodita v njihov program Unitour. Sodelovanje z ekipo Unior Tools Team so letos razširili tudi na sodelovanje s Kolesarsko zvezo Slovenije in z njo sklenili večletni dogovor. V okviru tega sodelovanja so v Unior povabili predstavnike zveze, klubov in predvsem mehanike in na zadnji torek v novembru so jim razkazali večji del proizvodnje, vključno s kovačijo, ki predstavlja srce Uniorja. Poleg vodstva KZS si je proizvodnjo ogledalo veliko mehanikov, velika večina jih sicer res prihaja iz cestnih ekip.

Mlinčki Korošcu
Sobotni “Mlinčki race” ali prvenstvo Suhadol je bilo tokrat spopad lokalcev. V snegu je bil najhitrejši mladinec Rok Korošec pred veteranom Gregorjem Mikličem (oba Calcit bike team) in Davidom Vogrinom (EnergijaTeam.com … zaenkrat). Vir: FB (MM tokrat ni poročal za BC, tako da nismo imeli od koga za prepisovat …)

Zimska liga #1
Pa vendarle jih je bilo na Mlinčkih toliko, da je brez slovenske udeležbe minila prva dirka četrte sezone SVERA Zimske international MTB lige v Roču v hrvaški Istri. Med 50 udeleženci je v zimskih razmerah zmagal Sanjin Sirotić (BK Buzet) pred “afričanom” Vedranom Mohorovičićem (BBK Marun) in Sašom Vidovićem (BK Buzet), pri ženskah pa Antonela Ferenčić (BK MTB Istra Pazin).
V letošnji zimi naj bi bilo preizkušenj kar dvanajst. Osnovna zamisel ostaja enaka: poceni dirkanje za udeležence in prireditelje. Naslednja dirka bo 12. decembra v Labinu. Vir: PoP – Saša Popović – CRO MTB press info.
Vrstni red >>
Video >>

EP DH/4X 2011
Evropsko prvenstvo v spustu in 4krosu bo prihodnje leto v Zermattu v Švici in to kar v enaki podobi, kot jo nosi evropska serija v spustu iXS Cup. Glavni pokrovitelj oziroma kar prireditelj bo namreč isti. Termin je 27. in 28. avgust, iXS pa bo imel roko nad prvenstvi še naslednji dve leti. Verjetno nič slabega.
www.ixseurochamps.com
Video >>

Video: Den Devils dirt jump Maribor
Tekmovanje/druženje mtb in bmx letalcev v Mariboru je bilo sicer v oktobru, a Luka (ScaRECrow, Umag) je šele zdaj zložil video, vreden ogleda >>
Ne pozabi it na PinkBike verzijo in glasovat za video dneva!

Sledite nam