Biznis
5. decembra 2022

Nekaj iz sveta medijev, izbran ponudnik video storitev prihajajočega SP, Pon.Bike v novo tovarno, menjave na čelu nekaterih podjetij, Vittoria z reciklažnim programom.

X Games

Igre X so pomagale definirati akcijske športe in jih ponesle preko meja ZDA. Tako poletne kot zimske igre so pomagale “izstreliti” cel bataljon odličnih športnikov iz različnih, do neke mere adrenalinskih športov. Televizijski velikan ESPN je sedaj prodal kontrolni lastniški delež podjetju New York City MSP Capital. Tako je novi izvršni direktor postal Steve Fisher, nekdanji direktor pretočne platforme za video igre Twitch. ESPN bo zaenkrat še ohranil televizijske pravice, novi lastniki znamke X Games pa iščejo partnerja za pretočno predvajanje dogodkov prek spleta. outsideonline.com.

Cut Media

Škotska produkcijska hiša Cut Media bo skrbela za ekskluzivne video vsebine na prihajajočem kolesarskem svetovnem prvenstvu, ki bo vključevalo trinajst disciplin. Cut Media velja za enega večjih medijskih studijev, saj sodeluje z mnogimi podjetji, ki veliko vlagajo v kolesarski šport. Nekateri med njimi so Red Bull, Monster Energy, Strava, Adidas … bikebiz.com.

Canyon

Nemški kolesarski velikan z novo okrepitvijo. Za operativno direktorico so imenovali Alison Jones, nekdanjo tekmovalko v cestnem kolesarstvu v devetdesetih letih. Jones ima več kot 20-letne izkušnje na področju globalnega poslovanja in strateškega vodenja. bikebiz.com.

Biznis: Ride bike shop v širitev, Castelli v Girono

Vittoria

Italijanski gumar gre po poti nemškega Schwalbeja. Pričeli so s programom Re-Cycling, za partnerja pa so izbrali podjetje Esosport, ki je specializirano za predelavo in recikliranje odpadnih materialov iz sveta športa. Najprej so k sodelovanju povabili kolesarske trgovce, ki so se vključili v program recikliranja. Pred svoje trgovine so postavili zabojnike za obrabljene pnevmatike in zračnice in bodo tako gumarju Vittorii priskrbeli surovine za ponovno uporabo. mtbcult.it.

Pon.Bike

Lastnik kolesarskih blagovnih znamk Focus, Santa Cruz, Cervelo, Cannondale, Schwinn, Caloi … bo v letu 2024 v Litvi odprl novo tovarno, ki se bo razprostirala na več kot 40000 kvadratnih metrih. Razlog je povečano povpraševanje po električnih kolesih. To bo v dveh letih že druga nova tovarna, ki bo stala na evropskih tleh. Pred dobrim letom so zagnali proizvodnjo v nemškem Emsteku. bike-eu.com.

Live to Play Sports

Lastniki blagovne znamke Norco so za izvršnega direktorja zaposlili veterana kolesarske industrije Seana Sullivana. Sullivan je zadnja leta povezan z matičnim podjetjem Live To Play, saj je bil član upravnega odbora. V podjetju računajo na to, da bo Sullivan s svojimi izušnjami znamko uspel spraviti na še višjo raven.

Zwift

Še ena direktorska. Nekdanji produktni vodja otroškega oddelka pri Amazonu Kurt Beider je postal novi izvršni direktor podjetja Zwift. Podjetje bo vodil skupaj z dosedanjim direktorjem Ericom Minom. cyclingindustry.news.

Classified Cycling

Izdelovalec dvoprestavnih notranjih pest, ki bo iz cestnega kolesarstva poslovanje razširil na trg gorskega in mestnega kolesarstva, je preko investicijskega sklada Active Partners (nekdanji vlagatelj v Rapho in Evans Cycles) zbral 22 milijonov evrov za nove investicije. Obstoječi vlagatelji v podjetje so še nekdanji cestni kolesarji Tom Boonen, Anna Van der Breggen, Andre Greipel in Marcel Kittel. Classified sodeluje z več kot 40 znamkami koles in 300 trgovci po vsem svetu. Tukaj in tukaj.

Naslovno fotografijo s Krissom Kylom smo si sposodili pri X Games.

Preberi še

Biznis

Sledite nam