17. junija 2015

Družeta in Klačinski prvaka Hrvaške v spustu, Slovencem vrh med člani; 900 kolesarjev na Adria Bike Plitvice, Štrancar hiter v Andori, Tanko v kvalifikacijah 26 Trix, še 8 v igri za superrajderja SloEndura, Darinka za medicinsko marihuano, BMX Baierdorf in dva sobotna vzpona.

Dubravka in Nikola prvaka Hrvaške v spustu
Na nedeljskem DH Iva 5 so podelili naslove prvakov Hrvaške v spustu. Pri članicah ga je ubranila Dubravka Družeta (BK TNT Pazin), pri članih pa ga je njen klubski kolega Marko Šišović izgubil s 4. mestom in predrto gumo, po štirih letih si ga je prilastil Nikola Klačinski (KK Jastrebarsko). Mladinski prvak je Luka Šimunac (BK Stina).
Najhitrejša šesterica odprtega prvenstva so bili Slovenci: svojo prvo zmago med člani je osvojil Miha Ivančič (Avče) pred Alešem Virtičem (Supertrail79) in Kristjanom Vrečkom (Supersnurf), sledili so Blaž Hoelcl (Wolf Racing Team), Matic Habjan in Tilen Ferk (oba Energijateam.com), skupno 7. je bil Klačinski.
Vrstni redi
Poročilo na biker.hr

Na uvodni fotografiji prva peterica v “open” konkurenci, foto prerojeni bicikl.com

Na maratonu Adria Bike Plitvice več kot 900 kolesarjev!
Na treh trasah nedeljskega maratona v narodnem parku Plitvice se je zbralo največ kolesarjev na Hrvaškem doslej – več kot 900, navajajo prireditelji. Mojstri marketinga, tudi prireditelji etapne 4 Islands, podirajo rekord za rekordom. Tudi organizacija je izvrstna, le o trasi so mnenja deljena: od vrhunske do dolgočasne.
Na 80 km trasi “Epic” je zmagal Zvonimir Pokupec v treh urah in 8 minutah, najhitrejši Slovenec je bil Denis Dodič (KK Djak) zmagovalec nad 45. let in peti absolutno.
Vrstni redi
Poročilo na biker.hr
Reportaža s POV videom na bicikl.com

Štrancar hiter v krdelu v Andori
Primož Štrancar (MBK SportR.si/Orbea Enduro Crew) se je minuli konec tedna udeležil dirke v spustu (okej, enduru) s skupinskim štartom evropske serije Maxiavalanche v Vallnordu v Andori in zmagal v kategoriji 40+. Skupno je bil v seštevku dveh 20-minutnih spustov 14. med 130 tekmovalci, pred njim pa lepa francoska in španska enduro elita. Več

{loadposition inside}
Tanko v kvali na 26 Trix
Pred sobotno zmago na domačem dirt pokalu je Primož Tanko v petek nastopil v predkvalifikacijah za dirt spektakel 26 Trix v Leogangu. Dobil jih je BMX legenda Ryan Nyquist, ki je sploh prvič nastopil na 26 palcih, Tanko je zasedel 25. mesto in ni napredoval. Naposled je tudi Nyquist ostal izven finala, ki ga je dobil Antoine Bizet. www.facebook.com/26TRIX

Še osmerica v igri za “superrajderja” SloEndura
Za nagrado Superrajder, ki jo bo SloEnduro podelil tistim, ki dokončajo vse preizkušnje sezone, je po petih od enajstih dirk le še osem kolesarjev od 315, kolikor jih je skupno nastopilo. sloenduro.com

Darinka za medicinsko marihuano
Nekdanja tekmovalka v mtb krosu in 4krosu Darinka Brešar je minuli teden kolesarila v karavani Cannabis Toura po Belgiji, Nizozemski in Nemčiji v podporo ozaveščanju o medicinskih učinkih konoplje. Njeno udeležbo je v novici napovedala tudi Slovenska tiskovna agencija, beri na svet24.si

BMX Baierdorf
Na (avstrijskem) štajerskem BMX prvenstvu v Baierdorfu so člani mariborskega BSX teama pobrali … skoraj vse. V najstarejši kategoriji pa sta ob Tilna Franka na stopničke stopila še Filip Flisar in Kevin Berginc (Unior Tools Team).

Vzponi
S sobotnim vzponom Ruše je pod streho že šest preizkušenj pokala v vzponih. To soboto je na vrsti Muta.
Za pokal pa ni štel prav tako sobotni Marš na Štinge v Mežici. Kup slik v Facebook skupini, od rezultatov vemo pa le to, da imajo pri Pečnikih dva pokala za 1. in enega za 3. mesto.

Sledite nam