Freestyle gradimo skupaj
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar SloEnduro
21. septembra 2010

Slabo vreme ni uspelo povsem pokvariti Specializedovega freerida kampa na Mariborskem Pohorju z norveškim frirajd zvezdnikom Trondom Hansnom in preizkušanja koles Specialized letnika 2011.

Slabo vreme ni uspelo povsem pokvariti Specializedovega freerida kampa na Mariborskem Pohorju z norveškim frirajd zvezdnikom Trondom Hansnom in preizkušanja koles Specialized letnika 2011. Objavljamo dnevnik, kot so ga pisali v Specialized Bike parku Pohorje, v kratkem pa objavimo še intervju s Trondom.

Trond

Trond

Trond

Trond

Večerna

Večerna

Na deževen dan je karting pod streho vedno super zabava

Na deževen dan je karting pod streho vedno super zabava

Filip Flisar

Filip Flisar

Trond

Trond

Največ zanimanja za testna kolesa je bilo med spustaši, ki so se tudi v blatu podili na novem Demu; a zanimivih koles je bilo še veliko, na primer novi Camber s 120 mm hoda

Največ zanimanja za testna kolesa je bilo med spustaši, ki so se tudi v blatu podili na novem Demu; a zanimivih koles je bilo še veliko, na primer novi Camber s 120 mm hoda

Za vikend je število 29-palčnih koles v Sloveniji močno naraslo

Za vikend je število 29-palčnih koles v Sloveniji močno naraslo

Epic Evo - ena izmed poslastic testnega vikenda

Epic Evo – ena izmed poslastic testnega vikenda

sreda, 15. september
Trond Hansen že v Mariboru
zvezda ekstremnega gorskega kolesarstva, Norvežan Trond Hansen, je danes nekaj po 19.30 prispel v hotel Arena pod Mariborsko Pohorje, kjer bo naslednjih nekaj dni njegova mariborska “baza”.
Trond je v Slovenijo prispel na povabilo Športnega centra Pohorje, prireditelja letošnjega Specializedovega Freeride kampa, namenjenega vsem, ki želijo izboljšati svoje kolesarsko znanje. Kamp se bo v Specialized Bike parku Pohorje odvijal od 16. do 20. septembra, vse skupaj pa se bo začelo že jutri s prvim preizkusom pohorskih terenov in novinarsko konferenco ob 11.00 uri.

četrtek, 16. september
Trond Hansen in Filip Flisar ogrela pohorske “traile”
Za nami je prvi dan Specialized Freeride kampa s svetovno priznanim norveškim ekstremnim kolesarjem Trondom Hansnom v Mariboru.
Prvi dan pa je ob obilici “freeridanja” prinesel tudi prvi dež. A ta ni zmotil lokalcev na čelu z mariborskim olimpijcem Filipom Flisarjem, sicer odličnim ekstremnim gorskim kolesarjem in promotorjem mariborske gorsko-kolesarske scene, ki so Hansna uvedli v skrivnosti pohorskih drč.
Vse skupaj se je začelo okoli desete ure dopoldan z ogrevalnima rundama v Specialized Bike parku Pohorje, ki jima je sledila skoraj enourna novinarska konferenca na terasi hotela Arena. Po koncu srečanja z novinarji so Trond in druščina odprli tudi Specialized Sneak Peek 2011 – veliki test kultnega ameriškega proizvajalca koles, ki je v Maribor pripeljal floto 31 vrhunskih gorskih in cestnih koles.
In prvi vtisi … odlično vzdušje, odlična kolesa, odlični traili! Ne verjamete!? Pridružite se Trondu Hansnu na Specialized Freeride kampu na Mariborskem Pohorju. Pred nami so namreč še trije dnevi freeridanja in testiranja Specializedovih koles 2011, ki jih ne smete zamuditi!

petek, 17. september
Dež krojil drugi dan Specialized Freeride kampa s Trondom Hansnom
Napovedi o začetku jesenske povodni, ki so jo vremenoslovci predvideli za ta konec tedna, so se danes žal uresničile. Mariborsko Pohorje, kot tudi ostalo Slovenijo, je tako ves dan pral dež, ki je odplaknil tudi drugi dan Specialized Feeride kampa.
A to ni zmotilo tistih najbolj zagretih preizkuševalcev koles, bilo jih je kakih deset, ki so kljub celodnevnemu deževju dodobra izkoristili enkratno priložnost testiranja Specializedovih koles 2011. Vas zanima, katero kolo je bilo najpogosteje testirano? Novi Specialized Demo 8 II, seveda! In splošna ocea – še boljši od letošnje Specializedove DHI race mašine.
Kljub dežju pa se v Mariboru odlično počuti tudi Trond Hansen, ki je današnji prisilni počitek izkoristil za čilanje …masaže in fitnes v hotelu Arena, obisk Vinagove vinske kleti v centru Maribora, vrhunec dneva pa je bila ekshibicijska gokart dirka v avstrijskem Grazu, kamor so se Trond in družba odpravili popoldan. In kdo je bil »the man« oz. najhitrejši freerider v kartu? Oglejte si priložene fotke!

sobota, 18. september
Trond Hansen & Co. tudi v dežju
Specialized Bike park Pohorje je bil tudi danes prizorišče Specialized Freeride kampa s Trondom Hansnom. Ta je kljub dežju s skupino najbolj zagretih lokalnih freeriderjev na čelu s Filipom Flisarjem kraljeval po pohorskih gozdovih.
Glede na to, da za jutri pričakujemo izboljšanje vremena, vas vljudno vabimo, da se ponovno pridružite Trondu in skupaj z njim preživite zadnji dan kampa. Se vidimo Pri starem pesu po 10.00 uri.

nedelja, 19. september
Dež se je umaknil soncu … Specialized Freeride kamp s Trondom Hansnom dan 4
Po treh dnevih dežja smo tudi nad Mariborskim Pohorjem končno dočakali sonce. Prvo suho popoldne po skoraj štirih dnevih vode in blata je ekipa Specialized Bike parka Pohorje izkoristila za “foto in muvi sešn”. Blaž je napel jeklenico za cable cam, Duc je končno lahko posušil in očistil vse svoje objektive, Trond (Hansen) in Filip (Flisar) pa sta “modelirala”. Končni izdelek sledi čez dan ali dva.
Nadaljeval se je tudi Specialized 2011 Sneak Peek. Zanimanje za testna kolesa je raslo premo sorazmerno s količino sončnih žarkov, konec dneva je bila v akciji že domala vsa 31 koles velika testna flota. Bi radi Specializeda 2011 testirali tudi vi? Priložnost za to imate le še jutri.

ponedeljek, 20. september
Specialized Freeride camp 2011 with…..???
“Ladies and Gentlemen, Trond has left the building!” bi lahko nekoliko prenovili slavni odpovednik, ki je nič koliko krat spremljal odhod enega in edinega kralja rock’n rolla, velikega Elvisa. Trond Hansen, eden nespornih kraljev freeride scene zadnjih nekaj let, je danes namreč zaključil svojo pet dni dolgo pohorsko avanturo, imenovano Specialized Freeride Camp 2010. Letošnji kamp si bomo ob obilici izjemnih, skoraj zgodovinskih MTB freeride trenutkov zapomnili tudi po obilici dežja in blata, ki pa nista pokvarila končnega vtisa. Ta je: prvi freeride kamp v Specialized Bike parku Pohorje je popolnoma zadel svoje bistvo – razvoj lokalne gravitacijske kolesarske scene. Pa ne samo zaradi uglednega gosta z Norveške, ampak tudi zaradi uradne otvoritve dveh novih linij (Freeride Sector in Flow Trail), ki sta letos zrasli v pohorskem Bike parku in zaradi velikega testa Specializedovih koles 2011, ki je pod Pohorje kljub slabemu vremenu privabil številne kolesarske navdušence.
Trond se je od Maribora poslovil s še eno znano besedno zvezo: “I’ll be back!”, na Specialized Freeride Campu 2011!

www.bikegreen.si

Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
Sledite nam