20. julija 2010

V Buzetu kronani hrvaški prvaki v krosu. Ale in Korošci v Avstriji. Rok po druženju s Trekom. Odpovedana Dolina sonca. Čisto Vanka.

 

 

Filip Turk na čelu moške članske dirke DP Hrvaške takoj po štartu (foto ciklomanija.com)

Filip Turk na čelu moške članske dirke DP Hrvaške takoj po štartu (foto ciklomanija.com)

Tile štartni številki sta na Salzkammergutu na 71,9 km trasi prišli na 17. in 21. mesto - ob zgodnji prijavi ti na številko napišejo ime oziroma vzdevek (foto Matej Korat/MTB Koroška)

Tile štartni številki sta na Salzkammergutu na 71,9 km trasi prišli na 17. in 21. mesto – ob zgodnji prijavi ti na številko napišejo ime oziroma vzdevek (foto Matej Korat/MTB Koroška)

Rdeče-bela tema jim je kar uspela, tako da se še najbolj ločijo po barvi oz. letniku vilic. V Chatelu, od leve: Rok Hočevar, Neko Mulally, mehanik Sander Gijs, Andrew Neethling, Justin Leov in drugi gost Joe Connell.

Rdeče-bela tema jim je kar uspela, tako da se še najbolj ločijo po barvi oz. letniku vilic. V Chatelu, od leve: Rok Hočevar, Neko Mulally, mehanik Sander Gijs, Andrew Neethling, Justin Leov in drugi gost Joe Connell.

J. Vešligaj, Tamara B. in Neža Knez na Braču (foto Tamara FB)

J. Vešligaj, Tamara B. in Neža Knez na Braču (foto Tamara FB)

Hrvaški XCO prvaki
Minuli vikend so po vsem svetu podeljevali naslove državnih prvakov v gorskem kolesarstvu (ali vsaj v olimpijskem krosu – ja, v Sloveniji smo jih malo prehiteli). Novih prvakov seveda ne bomo naštevali, največ jih na kupu najdeš tukaj, pokukali pa bomo k južnim sosedom, ki so imeli v nedeljo v Buzetu prvenstvo v krosu (zaradi Kranjske Gore seveda brez slovenske udeležbe). Zmagovalec moške članske dirke je bil mlajši član Filip Turk (BK Šišmiš), dobre štiri minute za njim je bil v ciju zmagovalec med elito Pavao Roset (BK Kalorija), tretji absolutno in srebrn med elito pa je Đani Simčić (BGK Tuškanac). Med članicami je prvakinja Andrea Kiršić (BK MTB Istra Pazin) pred klubskima kolegicama Antonelo Ferenčić in Ivo (Lovše) Božac.
Poročilo na Bicikl.com >>
Vsi vrstni redi >>

Ale in Korošci na Salzkammergutu
Minulo soboto je na Salzkammergut Trophyju, največjem mtb maratonu v Avstriji, nastopilo okoli 4000 udeležencev. 211 km traso z več kot 7000 višinci so preživeli trije Slovenci, najhitreje na 50. mestu med 259. “finišerji” Aleš Udovič (Intersport). Najvidnejšo slovensko uvrstitev pa je dosegel Matej Korat (MTB Koroška) s 17. mestom na tretji najdaljši, 71,9 km trasi.
Vsi vrstni redi >>

Rok po druženju s TWR
Videti je, da se je Rok Hočevar, eden od dveh izbranih gostov na poletnem kampu ekipe Trek World Racing v Chatelu v Franciji, dobro ujel z Justinom, Andrewom in Nekom. “Ko sem bil izbran, sploh nisem mogel verjeti, ne znam opisati tega vznemirjenja. Na kampu je bilo nepozabno, res sem se veliko naučil. Zelo bi si želel biti poleg v Champeryju, da bi navijal za fante,” so v novici na strani ekipe zapisali besede 17-letnega Kranjčana Roka, sicer člana ljubljanskega KD Rajd. Poleg njega se je kampa udeležil še leto mlajši Škot Joe Connell.
“Res je bilo težko izbrati finaliste in potem udeleženca. Naposled so tekmovalci izbrali dva mlada tekmovalca, ki bosta morda nekega dne nastopala med najboljšimi in lahko od takega kampa največ odneseta,” je povedal vodja ekipe TWR Martin Whiteley.
Rok bo za naslednjo izdajo novic KD Rajd pripravil reportažico, ki si jo bomo izposodili tudi za objavo na mtb.si.

Odpovedan Val di Sole
Pa ne cel svetovni pokal, le slovenska navijaška odprava z avtobusom v organizaciji KD Rajd. Premalo zanimanja. Morda spet prav zaradi tebe, ki si cincal.

Vanka, ampak čisto
V Sutivanu na Braču te dni poteka Vanka regule, festival športa in filma, katerega pomemben del so tudi gorska kolesa. Že leta smo se trudili spremljati dogajanje na Vanki, ampak resnici na ljubo so tam tako prireditelji kot udeleženci in teoretični “poročevalci” v svojem časovnem pasu in smo se naveličali zvijanja rok za informacije. Verjetno je luštno, če si tam, informacije za v svet so drugotnega pomena. Še največ se zve na fejsiću.

Sledite nam