ABR, Andalucia Bike Race
3. marca 2023

Kratka etapa pri vrhu elitnih kategorij ni prinesla nič pretresljivo novega. Peter Vesel in Peter Wouters na ABR v svojem ritmu do 8. mesta v kategoriji.

Od sejmišča Villafranca de Córdoba do Subida de Los Rafaeles, pa po enoslednicah proti pobočju ‘La Casa del Chiquito’, nato na vzpon ‘La Risa’ in po spustu, imenovanem Los Ladrones, proti cilju v Villafranca de Córdoba. 31,7 kilometra in 887 višinskih metrov vzponov. Kratka, sončna, dokaj suha in veliko toplejša etapa kot prve tri.

ABR: Kratka etapa, na vrhu skoraj nič novega

Ker je šlo za neke vrste kronometer, so dvojice ubirale različne taktike, a na samem vrhu v elitnih kategorijah ni prišlo do velikih sprememb. Je pa dirkanje v obeh elitnih kategorijah kar zanimivo, saj med vodilnimi pari ni velikih časovnih razlik. Sploh pri ženskah, saj se zmagovalke posameznih etap pogosto menjajo. Odločilna bo vsekakor jutrišnja etapa, ki je na Andalucía Bike Race daleč najdaljša med vsemi.

Prvi trije pari v elitni ženski in moški kategoriji:

 • Fabian Rabensteiner – Wout Alleman (Wilier Pirelli Factory), 01;16:34
 • Enrique Morcillo – Hugo Drechou (Buff Megamo Team), 01;17:26
 • José Dias – Hans Becking (Buff Megamo Team), 01;17:34
 • Katazina Sosna – Irina Luetzelschwab (Team Torpado Bulls Swiss), 01;36:38
 • Txell Figueras – Janina Wüst (Buff Megamo Team), 01;38:04
 • Lejla Njemčević – Stefanie Dohrn (Canyon Allebike), 01;38:09

Skupni seštevek po treh etapah:

 • Fabian Rabensteiner – Wout Alleman 09;07:10
 • Francesco Failli – Riccardo Chiarini (Taddei Factory Team), 09;12:30
 • Roberto Bou – Miguel Múñoz (Cannodale Vas Arabay), 09;12:54
 • Katazina Sosna – Irina Luetzelschwab, 11;21:02
 • Lejla Njemčević – Stefanie Dohrn, 11;22:34
 • Txell Figueras – Janina Wüst, 11;23:36

V kategoriji Petra Vesela in Petra Woutersa (9th Wave MTB Sharks) sta na kronometru s časom ure, 42 minut in 18 sekund slavila Francisco Huertas in Luis Escalona (Lucenasbikecenter & Faster Wear). Petra sta se s časom ure, 53 minut in 49 sekund povzpela do 8. mesta.

V skupnem seštevku vodita včeraj na kronometru druga Antonio Passos in Antonio Marques (Rompe Trilhos / BTT SEIA). Njun skupni čas znaša 11 ur, 48 minut in 18 sekund. Vesel in Wouters sta sedaj deveta, za dirko sta trenutno porabila 14 ur, 7 minut in 51 sekund.

Vsi vrstni redi na andaluciabikerace.com.

Vesel in kulinarika na ABR

Peter Vesel se razgovori po četrti etapi:

“About today! Na startu sva se s Petrom pogovarjala o njegovih željah, kako speljati etapo, predvsem pa na koliko wattih bova držala tempo. Odločitev je padla, da začneva po Mezgečevo. Tempomat na 300 wattow, kar zame pomeni 300 po ravnini, 300 na blag klanec. In to je nekako šlo, morda pol ure, vmes sem mu še nekoliko pomagal, nato sem mu pustil, da je vozil v svojem ritmu.”

“Moram priznati, da sva bila kar hitra na spustih, saj je tudi Peter dober spustaš. Kot sem že rekel, tukaj nisem zaradi rezultata, temveč za en dober trening pred začetkom prave sezone. Teren danes odličen, temperature prave, užitki navzdol, prah izpod gum, kamenje, ovinkov kulkr češ. Fajn je.”

Video vrhunci četrte etape

Peta etapa ABR

Super stage oziroma kraljeva etapa bo peklenska. Start v Córdobi, nato proti La Canchueli in po novem odseku, imenovanem “La Cuesta del Hielo”, proti Trasieri in čez področje “Jardinito” na mitski vzpon El Reventón, proti Loma de los Escalones do parka de la Asomadilla.

Akcijske fotografije Andalucía Bike Race, kulinarika by Peter Vesel.

Preberi še

ABR: Na drugi etapi vse do snežne meje

Sledite nam