Freestyle dostava
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
17. marca 2010

P. Zupančič pred nedeljsko dirko v Buzetu z le 20 točkami prednosti. Novi strani parka Kranjska Gora in Outdoor showa Kobarid. MTB oddaja na Gea TV zdaj na spletu. Sokol marec (pozno, a od srca). Rajd novice. Kolesarski klub na Twitterju. Peter Sagan.

Aleš Hrvatin v vodstvu v Boljunu (foto Ciklomanija.hr)

Aleš Hrvatin v vodstvu v Boljunu (foto Ciklomanija.hr)

Peter Zupančič peš proti cilju - v zimski ligi je vse mogoče (foto Ciklomanija.hr)

Peter Zupančič peš proti cilju – v zimski ligi je vse mogoče (foto Ciklomanija.hr)

Razglednica iz Boljuna (foto Ciklomanija.hr)

Razglednica iz Boljuna (foto Ciklomanija.hr)

Povsem nova stran bikepark.si

Povsem nova stran bikepark.si


Zimska liga #9 Boljun
V predzadnji dirki zimske lige se je zapletlo. Aleš Hrvatin (BK Buzet) je prvič letos zmagal in se vodilnemu v skupni razvrstitvi Petru Zupančiču (Calcit Bike Team) približal na le 20 točk. Pri skoraj 1700 točkah to ni veliko, za zmago jih pade 200 … Peter, ki je letos zmagal že petkrat (preostale tri zmage je osvojil Matej Lovše), je imel tokrat smolo s kolesom in je po hitri odločitvi vodstva dirke (ipak je to zimska liga!) lahko zadnji krog pretekel brez kolesa. Hecno za videt (glej video), le njemu verjetno ne. Tako je od skupnega vodstva s Hrvatinom padel na 6. mesto. Med njima so bili tokrat v cilju Peter Vesel (FBI-Uni), Jernej Muzga (Calcit Bike Team), Sanjin Sirotić (BK Buzet) in Grega Cehner (MTB Koroška), v istem krogu pa za Zupančičem le še sedmouvrščeni Emil Makan (MTB Koroška).
Zanimiva proga, lepo vreme, pestra udeležba, 48 uvrščenih.
Zupančič ima seveda v žepu kategorijo do 15 let, za skupno zmago pa ga konec tedna v Buzetu Hrvatin ne sme prehiteti za dve ali več mest. Aleš Boben – Bobi (KK Postojna) je že zmagal v kategoriji nad 30 let, skupno je visoko na 5. mestu, drugi Slovenec.
10. dirka, finale, torej to nedeljo v Buzetu!
POP-report na Ciklomaniji >>
Video >>

Nova stran parka Kranjska Gora
Prenovljena in polna novih vsebih je spletna stran kranjskogorskega bajkparka. Razpisujejo tečaje, kampe in prireditve, prodajajo lanska kolesa, priporočijo namestitev …
www.bikepark.si

Outdoor Show Kobarid
Nared je prenovljena spletna stran kobariškega outdoor showa, ki bo letos na sporedu od 20. do 22. maja. Tudi z mtb dvobojem.
www.outdoor-show.org

MTB na Gea TV zdaj na spletu
V spletni arhiv je prišla oddaja o gorskem kolesarstvu serije Podčrtano zeleno na Gea TV. Poišči naslov “gorsko kolesarstvo” >>

Sokol marec
V začetku meseca smo nenamenoma izpustili pregled vsebine revije Sokol. Pa poskusimo z zamudo omeniti samo nekaj udarnih tem:
– Jurij Palivoda nadaljuje serijo osnov triala;
– Grega Stopar se je pogovarjal s predsednikom odbora za MTB in BMX Damjanom Kalčičem;
– Tomaž Kučan je preskusil polnovzmetenega Culta Mantis;
– Denis Cindro o kolesarjenju pozimi;
– Mateja Mazgan o 22.000 km od Makedonije do Singapurja;
– Samo K. Rauter o krpljanju.

Rajd novice
Pri KD Rajd so imeli minuli konec tedna prvenstvo v smučanju in deskanju … na suhem. Bolj kot to vas utegnejo zanimati njihove marčevske PDF novičke (priprave na Primorskem. Ian Oskar K. v Dubaju, Rajd kampi 2010, Rajd klinika – ravnanje zavornih rotorjev). Prenesi od tukaj >>

Kolesarski klub na Twitterju?
Znano je, da so Hrvatje še bolj usekani na spletna družabna omrežja kot Slovenci. Očitno tudi na Twitter, saj so ustanovili očitno drugi “twitterski” kolesarski klub na svetu – #ZGbiketweetup. zg.biketweetup.com

Kdo je Peter Sagan?
Gorski kolesar, ki se je morda najhitreje in najbolj prepričljivo prebil na cesti. 20-letnega Slovaka, zmagovalca dveh etap na konec tedna končani dirki Pro Toura Pariz-Nica, smo pred dvema letoma videli zmagati v krosu mladincev na SP v gorskem kolesarstvu v Italiji.

Freestyle dostava
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam