27. marca 2012

Želodčne tegobe preskočile na Michelo Benzoni in Uroša Breškija. Rok in Katalenić v prvo stoterico razvrstitve kategorije. Jutri najdaljša etapa.

Današnji jutranji sms iz Južne Afrike ni obetal nič dobrega. Peter Vesel je sporočil, da ima njegova partnerica Michela Benzoni želodčne težave, kakršne so v ponedeljek botrovale odstopu oziroma nenastopu Leonarda Santosa, partnerja Uroša Breškija, ter da očitno ne bo mogla na štart. Naposled je bilo res tako in Peter je zdaj le še “solo” udeleženec izven konkurence.
Za nameček je danes bruhal tudi Breški, ki si je včeraj za nov cilj zastavil dokončati svoj četrti Cape kot posameznik. “Letos nekaj ne gre po planu,” je ugotovil Peter, ki si ga lahko živo naslikamo slabe volje ob zori v Robertsonu v JAR.

Poroča Breški:
“Tudi danes se dan ni začel po naših željah. Michela je bila po jutranji slabosti in težavah z želodcem bila prislijena odstopiti, tako da se mi je Peter pridružil v solo kategoriji. Sama bo lahko nadaljevala dirko z modro stevilko, tako kot Leo. Tudi sam sem imel zjutraj podobne težave, a sem kljub temu opravil z etapo. Mitja in partner sta danes nastopila dobro in držita 97. mesto v kategoriji. Jutri bova s Petrom skupaj iz zadnjega boksa štartala na najdaljšo etapo.”

Santos je šel torej že danes na štart z modro številko in mu čas beležijo le še neuradno, kot “turistu” s plačano štartnino. Če se bo počutila bolje, se mu jutri pridruži še Michela.
Peter in Uroš pa sta nekako nova dvojica, a ne v uradni konkurenci.
Breški in Santos sta danes kolesarila skupaj in v 119 km dolgi etapi za današnjima zmagovalcema zaostala uro in 42 minut.

Katalenić in Rok sta bila danes 88. v kategoriji, zaostala sta uro in 11 minut, v skupni razvrstitvi sta se vzpela in se počasi bližata hrvaško-švicarski dvojici Sopić/Ecoffey. Tomas: Mitja je danes moško stisnil zobe na vsakem spustu, dobro se je držal. Za jutri ga bodo spet pokrpali z antibiotiki in compexom in kot ekipa bova spet držala skupaj.”

Etapo sta v ciljnem šprintu dobila Nemec Karl Platt in Švicar Stefan Sahm ali ekipa Bulls. V skupni razvrstitvi sta v vodstvu ostala Christoph Sauser in Burry Stander, ki sta bila v cilju dobro sekundo za njima kot tretja.

Sredina tretja etapa od Robertsona do Caledona bo dolga 147 km z 2900 višinskimi metri vzponov.

Vrstni red druge etape – absolutno (v kategoriji)
1. (1.) Bulls – Karl Platt (Nem)/Stefan Sahm (Švi) 4;21:13,4
2. (2.) Multivan Merida Biking – Hannes Genze (Nem)/Andreas Kugler (Švi) +0,4
3. (3.) 36one-Songo-Specialized – Christoph Sauser (Švi)/Burry Stander (JAR) +1,6

126. (88.) Jastrebarsko – Protea Jaska – Tomislav Katalenić (Hrv)/Mitja Rok (Slo) +1;11:03
148. (102.) Keindl Sport – Luka Sopić (Hrv)/Sylvain Ecoffey (Švi) +1;18:57
233. (139.) GT Croatia – Milivoj Miljković/Hrvoje Ružić (Hrv) +1;46:47
DNS Rädisch – Peter Vesel (Slo)/Michela Benzoni (Ita)
– (-) Uroš Breški (Slo) +1;42:01

Razvrstitev po drugi etapi – absolutno (v kategoriji)
1. (1.) 36one-Songo-Specialized 10;06:29
2. (2.) Stöckli Pro +9:28
3. (3.) Topean Ergon Racing +9:51

127. (89.) Keindl Sport +3;35:47
141. (97.) Jastrebarsko – Protea Jaska +3;48:17
192. (125.) GT Croatia +4;23:30

www.cape-epic.com

Na uvodni fotografiji Uroš Breški, ki ima klub vsem tegobah še dobro voljo za kakšno “petko” z navijači. Foto Sven Martin/Cape Epic/SPORTZPICS

Video druge etape

Pokrovitelji

ekipe Rädisch ekipe Rasta
 
 
 
 
Sledite nam