8. januarja 2014

Blaža v ekipo Felt Fenstraa Kenda, Tanja Žakelj z dolgim intervjujem na dnevnik.si, Rijavec zmagovalec zimske lige v Pazinu, Wajdušna Biking, Jaušovec zapušča Sokol, glasuj za koroškega športnika, Cultove delavnice za mojstrovalce.

Blaža v nizozemsko ekipo
Blaža Klemenčič se je 1. januarja na svoji facebook strani pojavila na fotografiji v dresu nizozemske ekipe Felt Fenstraa presented by Kenda in tako svetu oznanila, da po enem letu zapušča Calcit bike team. Rdeča nit ostaja proizvajalec koles Felt, ki jih Blaža uporablja že pet let, z ekipo pa bo sodeloval tudi Blažin trener Robert Pintarič.
Novica na bicikel.com

Vir uvodne fotografije: www.facebook.com/blazaklemencic

Tanja na Dnevnik.si: Priznam, še vedno kršim zakon
Izčrpen intervju z zmagovalko svetovnega pokala v krosu Tanjo Žakelj na spletni strani časnika Dnevnik, pa ni ga opravil Metod Močnik temveč Andraž Rožman. Prav kolesarskih vprašanj skoraj ni, je pa pogumno povedala, da krši zakon. Beri na dnevnik.si

Rijavec najhitrejši na zimski ligi v Pazinu
Aleš Rijavec (Sprint Novo Mesto) je zmagovalec petega kroga zimske MTB lige Istre in Kvarnerja v Lovrinu (Pazin) pred Markom Škarjo in Janezom Dejakom (oba Energijateam.com). Četrtouvrščeni Sandi Bažon (Keindl Sport) ostaja v vodstvu serije pred Škarjo in Dejakom. Vrstni redi

Wajdušna biking (kandidirali, dobili, treba porabit)
Če Ajdovščina morda ni bila polnokrvno kolesarsko mestece, je odslej zagotovo, saj je dobila spletno stran wajdusna-biking.com. Sofinancirano “v okviru Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013 iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev.” Za cestno in družinsko kolesarjenje se v Vipavski dolini in nad njo gotovo kaj najde, za gorsko pa žal vemo, da niti metra poti (če ne štejemo makadamov), tako da sodeč po fotografijah evropski in nacionalni denar promovira prekrške. Pridemo, se bomo sklicevali na razvojno agencijo ROD.

JJ zapušča Sokol
Jaka Jaušovec je z zimsko številko zaključil kolesarsko urednikovanje pri reviji Sokol. Seveda bo še kolesaril, tudi kaj napisal za katero od slovenskih kolesarskih publikacij, profesionalno pa bo počel … nekaj čisto tretjega.

Koroški športnik leta – glasuj
Karizma in Koroški radio s pomočjo ljudstva spet izbirata koroškega športnika leta. Za naslov kandidira tudi šest gorskih kolesarjev (Blaž Hoelcl, Robert Kordež, Nace Krivonog, Peter Mlinar, Rok Naglič in Luka Pušnik), med perspektivnimi pa dva (Teo Pečnik in Tomaž Šinigoj). Kje so pa izgubili najboljšega mladinca SloEndura Vida Peršaka? Tine Maze in Damirja Dugonjiča ne bo lahko premagat, ampak do 20. januarja lahko poskusiš tukaj.

Cultove delavnice “popravi sam”
V trgovini Cult na Dolenjski cesti 350 na Lavrici bodo v sodelovanju z Uniorjem domače mojstrovalce spet poučevali servisiranja koles. Kotizacija znaša 50 evrov na osebo, termini pa so štirje:
· 15. in 16. 1. s pričetkom ob 18:00 (2X 3h)
· 19. in 20. 1. s pričetkom ob 18:00 (2X 3h)
· 12. in 13. 2. s pričetkom ob 18:00 (2X 3h)
· 26. in 27. 2. s pričetkom ob 18:00 (2X 3h)
Prijave na info afna adventure.si ali 041 396 030.
Vsak udeleženec dobi kupon za popust pri nakupu orodja ali rezervnih delov v času tečaja.

Sledite nam