24. septembra 2009

Po letu premora na šolskem prvenstvu v Tunjicah pri Kamniku rekordna udeležba. Sledil je še finale pokala za mlade.


Ekipa tradicionalnih gostiteljev z OŠ Brezovica je bila najuspešnejša na prvenstvu

Ekipa tradicionalnih gostiteljev z OŠ Brezovica je bila najuspešnejša na prvenstvu

Na štartu srednješolcev z licencami KZS se je zbrala pestra druščina tekmovalcev s ceste, krosa in celo iz spusta

Na štartu srednješolcev z licencami KZS se je zbrala pestra druščina tekmovalcev s ceste, krosa in celo iz spusta

Ferenčak je do zadnjega kroga bil boj s Tancerjem

Ferenčak je do zadnjega kroga bil boj s Tancerjem

Najhitrejši med najhitrejšimi

Najhitrejši med najhitrejšimi

Štart najmlajše kategorije

Štart najmlajše kategorije

Če je soditi po udeležencih z integralnimi čeladami, ščitniki in nizkimi sedeži, bi bilo dobrodošlo tudi prvenstvo v dvoboju ali "mini" spustu

Če je soditi po udeležencih z integralnimi čeladami, ščitniki in nizkimi sedeži, bi bilo dobrodošlo tudi prvenstvo v dvoboju ali “mini” spustu

Polaganje zadnjega zavoja

Polaganje zadnjega zavoja

Predstavnik domačega kluba Peter Zupančičje bil najhitrejši pri licenciranih osnovnošolcih

Predstavnik domačega kluba Peter Zupančičje bil najhitrejši pri licenciranih osnovnošolcih

Kolajne je podeljevala vojakinja Nina Homovec, njen kolega iz reprezentance in ekipe MBK Orbea Luka Mezgec pa je prišel vzpodbujat mlade upe

Kolajne je podeljevala vojakinja Nina Homovec, njen kolega iz reprezentance in ekipe MBK Orbea Luka Mezgec pa je prišel vzpodbujat mlade upe

Po šolskem letu 2008/2009, ki je bilo zaradi neljube administrativne napake brez prvenstva osnovnih in srednjih šol, so se šolarji in dijaki v začetku novega šolskega leta spet zbrali na prvenstvu v gorskem kolesarstvu – natančneje v disciplini kros.

Prvič so prvenstvo pripravili člani KD Calcit Kamnik v Tunjicah pri Kamniku. Udeležba je bila rekorda, saj je na prvenstvu nastopilo kar okoli 170 udeležencev. To je kar 60 več kot na zadnjem prvenstvu v Vnanjih Goricah.

Kot doslej so se merili v dveh osnovnošolskih kategorijah (4., 5. in 6. ter 7., 8. in 9. razred) ter dveh srednješolskih (1. in 2. ter 3. in 4.), z ločenimi rezultati po spolih seveda, v ločenih kategorijah so tudi tokrat nastopili licencirani tekmovalci.

Dan v Tunjicah se je nadaljeval z zaključnimi preizkušnjami slovenskega pokala za mlade. Številni so šli tako še enkrat na štart.

Vsi vrstni redi so v priponkah PDF.

 

Še sporočilo za medije KD Calcit:

 

Šolsko državno prvenstvo in finale Pokala Slovenije za mlade
 
V Tunjicah pri Kamniku je bilo v četrtek 24.9. po enoletnem premoru  organizirano slovensko osnovnošolsko in srednješolsko državno prvenstvo v gorskem kolesarstvu. Na lep jesenski dan se je na razgibani progi s štartom in ciljem ob domači osnovni šoli kolesarilo več kot sto osnovnošolcev in dijakov. Po dopoldanskem prvenstvu, ki ga je KD Calcit organiziral v sodelovanju s Kolesarsko zvezo Slovenije ter Ministrstvom za šolstvo in šport, je na istem prizorišču zgodaj popoldan potekala še finalna tekma Pokala Slovenije za mlade.
 
Množična udeležba šolarjev in dijakov
 
Po uvodnem kulturnem programu za katerega so poskrbeli učenci in učenke Tunjiške osnovne šole, so se šolarji in dijaki hkrati podali na razgiban ˝tunjiški krog˝ z zahtevnejšim, daljšim ciljnim vzponom. Še pred poldnevom smo dobili nove osnovnošolske in dijaške gorsko kolesarske prvake. Podeljeni so bili naslovi v dveh osnovnošolskih in dveh srednješolskih starostnih kategorijah, licencirani tekmovalci pa so tekmovali v enotni osnovnošolski in srednješolski kategoriji. Med ˝amaterji˝ so med šolarji novi državni prvaki postali David Pivk (OŠ Črni vrh nad Idrijo / 4.-6. razred), Vita Trebušak (OŠ Šmartno v Tuhinju / 4.-6. razred), Andraž Istenič (OŠ Brezovica pri Ljubljani / 7.-9 razred) in Tadeja Žakelj (OŠ Spodnja Idrija / 7.-9- razred), v konkurenci dijakov ˝amaterjev˝ pa so bili na vrhu Martin Otoničar (SŠ Postojna / 1.-2. letnik), Tina Brecelj (Škofijska gimnazija Vipava /1.-2. letnik), Marko Stanonik (Škofijska klasična gimnazija / 3.-4 letnik) in Ana Križanič (Škofijska gimnazija Vipava / 3.-4.letnik). 
V enotni kategoriji ˝projev˝ je dijaški naslov pripadel Urbanu Ferenčaku s Šolskega centra Celje. Drugi je bil Vid Tancer (Šolski center Ravne), tretji pa domačin Rok Korošec (Srednja poklicna in strokovna šola Bežigrad). Med dijakinjami je bila najhitrejša Tina Perše (Gimnazija Jesenice), drugo mesto je pripadlo Sonji Sušnik (Šolski center Rudolf Maister Kamnik), tretje pa Kristini Poličnik s Škofijske klasične gimnazije. Osnovnošolski prvak 2009 med licenciranimi tekmovalci je Litijan Peter Zupančič (OŠ Gradec Litija), ki je v cilj prišel pred Domžalčanom Luko Mihaličem (OŠ Domžale) in Jernejem Govekarjem (OŠ Črni vrh nad Idrijo). Osnovnošolski  naslov je pripadel Zali Novak (OŠ Šmartno v Tuhinju), ki je bila edina nastopajoča v konkurenci licenciranih tekmovalk.
 
Izkušene prireditelje prvenstva s kamniškega KD Calcit, ki so rutinirano izvedli tekmovanje, veseli predvsem množična udeležba s celotne Slovenije ˝Najštevilčneši so bili predstavniki z OŠ Brezovica, sledili pa so jim predstavniki OŠ Šmartno s Tuhinja. Prišli so mladi kolesarji z vseh regij, pogrešali smo le Dolenjce,˝ je zadovoljen vodja organizacijskega odbora Mohor Vrhovnik s KD Calcit. ˝Opaženo je bilo kar nekaj novih talentov,˝ pa dodaja kolesarski trener Luka Žele, ki sicer skrbi za najboljše slovenske gorske kolesarje. 
 
Korošec in Peršetova skupna zmagovalca Pokala Slovenije za mlade
 
Da se za prihodnost slovenskega gorskega kolesarstva ni potrebno bati so zgodaj popoldan še enkrat pokazali licencirani mladi gorski kolesarji, ki so se v ˝tunjiški krog˝ znova pognali, tokrat za pokalne točke. Na zadnji pokalni preizkušnji sezone je bil med mladinci do 17 leta najhitrejši Gregor Dimic (Energija Domžale). Z drugim mestom si je skupno pokalno zmago privozil Rok Korošec (KD Calcit Kamnik), tretje mesto je osvojil Žan Podgornik (Sloga Idrija). Med dekleti je z zmago pred domačinko Sonjo Sušnik (KD Calcit Kamnik) skupni naslov potrdila Tina Perše (KK Završnica). Pri mlajših mladincih (do 15 leta) sta zmagi ostali doma. Peter Zupančič in Zala Novak s KD Calcit sta hkrati postala tudi skupna zmagovalca pokala. Pogled na razpredelnico v še nižjih, otroških kategorijah, kjer rezultati niso v prvem planu kaže, da se vse več klubov vedno bolj posveča vzgoji mladih. Najbolj aktivni so v Kamniku, Domžalah, na Gorenjskem in v Idriji. 


Povezave:

www.kdcalcitkamnik.si

Sledite nam