18. oktobra 2017

Žur v Kanalu, Virtič osvojil Innsbruck, poprimimo za lopate na Golovcu, MTBc, nov pravilnik ciklokrosa, prihaja Alleycrap in svežih devet.

MTB Kanal

Še ena huda tura in prijetno druženje gorskih kolesarjev v Kanalu in okolici Soče. Obsežno fotografijo si lahko pogledaš na Kravos Photography, več informacij o dogodku pa na facebooku.

Naslovna fotografija Jernej Kravos

Virtiču zmaga pokala

Aleš Virtič je zmagovalec pokala Innsbrucka v spustu. Takole pravi: “Evo, še zadnja tekma zame letos se je končala odlično. Ta vikend sem bil drugi, zmagal pa sem pokal Innsbruck Raiffeisen Bank. Prva tekma je bila v bikeparku Muters, kjer sem izgubil verigo in končal sedmi. Druga je bila na Nordkette in bil sem prvi. Tretja pa ta vikend na isti progi kot Crankworks, kjer sem končal kot drugi in s tem osvojil tudi skupno zmago v pokalu. To je definitivno ena najboljših prog. Lahko jo na nek način primerjam z legendarnim Schladmingom.”

MTBc

Trije dnevi kolesarjenja v okolici Bovca. Med 20. in 22. oktobrom v organizaciji Alpske šole Bovec. Informacije na tem mestu ali v koledarju mtb.si.

Dig and Ride vikend

Med 21. in 22. oktobrom se lahko odeležiš delovne akcije na ljubljanskem Golovcu. Namen dogodka je vsekakor druženje in urejanje poti na zemljiščih z dovoljenji lastnikov. Več informacij na facebooku.

{loadposition inside}

Slovenska turno kolesarska pot

Tokrat v Dnevniku. Pomemben podatek pa je, da je celotno pot že prevozilo 7 kolesarjev, 1400 pa jih ima dnevnike, v katerih na kontrolnih točkah nabirajo žige.

Nov pravilnik CX

Dobra dva tedna nas loči do prve domače dirke v ciklokrosu. Na vrata pa je potrkal novi pravilnik. Preberi na prijavim.se

Borovo slovo

od svoje delavnice, ki jo je imel v okviru kolesarskega butika Pici Bici. Sicer v angleškem jeziku, a vredno branja! Na retro-rats.blogspot.si. 

Milijon evropskih sredstev

za kolesarjenje po dolini Soče. Projekt čezmejnega povezovanja mobilnosti, kolesarstva in turizma BIMOBIS in tretja sezona kolesarjenja po koncu tega projekta. Kako se stvari odvijajo, preveri na rtvslo.si

Krk ’n’ Roll

Na prijavim.se reportaža zadnje dirke serije Adria Bike, tudi s kratkim intervjujem z zmagovalcem serije Iztokom Kuretom.

Prihaja Alleycrap

20. oktobra v organizaciji Pussy Division bo na sporedu malo drugačen alleycat. Zbor pri lokalu Lepa žoga v šiški. Vse informacije najdeš na facebooku

Po Mašunskih gozdovih

V nedeljo 22. oktobra bo v organizaciji TIC Ilirska Bistrica potekala kolesarska tura po Mašunskih gozdovih. Več informacij najdeš na facebooku. 

Reformacijski MTB vzpon

na Pohorje. 31. oktobra v organizaciji društva Aktivni smo bo potekal že 5. Reformacijski vzpon. Zbor bo ob 10. uri v športnem parku Ruše. Več izveš na tem naslovu

Test koles

29. oktobra v organizaciji mariborske izpostave trgovine Extreme Vital. Za rezervacijo koles in ostale informacije obišči facebook

Za hladne dni

Na kineziolog.si si lahko prebereš, kako se pravilno obleči v prihajajočih hladnih dneh. Svetuje Tim Podlogar. 

Enduro Sutivanac

Pri sosedih se je odvila zabavna enduro preizkušnja, Enduro Sutivanac – Pod Grke. Sicer malo število udeležencev, a veliko dobre volje in sproščenega vzdušja. Fotogalerija na facebooku, rezultati pa tukaj.

Sledite nam